“Το Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτο, ο Μητσοτάκης ξεγέλασε τους Έλληνες”

0
Dodekanisos

Το Αιγαίο είναι αδιαπραγμάτευτο», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό κόμμα «ΝΙΚΗ», τονίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά «ξεγέλασε τον Ελληνικό λαό». Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η ΝΙΚΗ προεκλογικά έδωσε το πολιτικό της στίγμα αναφερόμενη σε αδιαπραγμάτευτα σύνορα. Με αυτό το πρόταγμα ζήτησε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, έχοντας προειδοποιήσει ήδη προ έτους για την αδιαφάνεια στις διαπραγματεύσεις του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν.
Πικρή επιβεβαίωση της ΝΙΚΗΣ υπήρξε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ξεγέλασε για ακόμη μία φορά τον ελληνικό λαό, καθώς του απέκρυψε προεκλογικά το προαποφασισμένα σχέδιό του για μία καινούρια ελληνοτουρκική ψευτοδιαπραγμάτευση. Η εικονική αυτή διαπραγμάτευση δεν στοχεύει να εξαλείψει τα χρόνια προβλήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά αντιθέτως επιδιώκει να δικαιολογήσει στους Έλληνες τις σχεδιαζόμενες «Πρέσπες του Αιγαίου». Όμως ο ελληνικός λαός στις εκλογές ΔΕΝ έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στη Νέα Δημοκρατία.

Πώς είναι δυνατόν να ξεκινά ένας νέος γύρος «διερευνητικών επαφών» και «μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης», όταν δεν έχουν αποκατασταθεί οι παράνομες πράξεις, παραβάσεις και παραβιάσεις της Τουρκίας;
Αποσύρθηκε ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο σε υλοποίηση των δεκάδων ψηφισμάτων του ΟΗΕ;
Ανακλήθηκε το παράνομο ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, της 8ης Ιουνίου 1995, με το οποίο θεωρείται αιτία πολέμου (casus belli) η επέκταση του εύρους της χωρικής θάλασσας της Ελλάδος σε 12 ν.μ.;

Σταμάτησαν οι παραβάσεις του Ελληνικού FIR και οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου; (Πράγματι, σταμάτησαν μόνο προεκλογικά για δημιουργία ευνοϊκού κλίματος και ξεκίνησαν πάλι 2 μόλις ημέρες μετά τις δηλώσεις του κ.Ερντογάν, σε συνέχεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ).
Αποκαταστάθηκε η εκδιωχθείσα και λεηλατηθείσα Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη;
Απολαμβάνουν των νομίμων προνομίων τους για αυτονομία σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος; (Επί του συγκεκριμένου δε θέματος αναφέρθηκε το 2022 μέχρι και ο πρώην ΥΠΕΞ κ. Δένδιας).
Ασκήθηκε πίεση για αναγνώριση εκ μέρους της Τουρκίας του Δικαίου της Θάλασσας, που αποτελεί και Ενωσιακό Δίκαιο, ως βάση για συζήτηση;

Αντί να εξασφαλισθούν τα παραπάνω ως ελάχιστη εγγύηση από την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στις συνεντεύξεις του μία νεφελώδη πρωτοβουλία επαφών, διότι δήθεν η Τουρκία επέδειξε, σύμφωνα με δικά του λόγια, «καλή διαγωγή» και «φαίνεται» ότι επιθυμεί μία μεταστροφή πολιτικής προς την Δύση γενικότερα. Ευχολόγια δηλαδή και τίποτα πλέον τούτου. Είναι εμφανές σε όλους τους προβληματισμένους Έλληνες ότι πρόκειται για μία ανανεωμένη «ελληνοτουρκική φιλία κατ’ επιταγή».
Το χείριστο όμως ατόπημα (;) της κυβέρνησης είναι ότι προεξόφλησε πως, στο πλαίσιο των νέων επαφών με την Τουρκία, «θα υπάρξουν και υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις». Αναρωτιόμαστε αν ο κ. Ερντογάν μίλησε στο δικό του εσωτερικό ακροατήριο για αντίστοιχες υποχωρήσεις από πλευράς Τουρκίας.

Ενθυμούμενοι και την πρόσφατη προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαπιστώνουμε με λύπη ότι το πολιτικό σύστημα της κομματοκρατίας, το οποίο κυβερνά την χώρα επί δεκαετίες, έχει σαθρές αντιλήψεις για το ποιά είναι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και ποιά των ξένων. Χωρίς να υπάρχει Εθνική Στρατηγική, ο εκάστοτε πρωθυπουργός διαχειρίζεται τα εθνικά συμφέροντα κατά την προσωπική του αντίληψη ή αυτή των συμβούλων του, τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ. Αναρωτιόμαστε αν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γνώριζαν εξ αρχής το νεφελώδες σχέδιο του κ. Μητσοτάκη, και αν πρόκειται να στηρίξουν τις «υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις» που εκείνος ανέφερε. Σύντομα θα κληθούν να λάβουν θέση, και όλοι μας θα διαπιστώσουμε εάν θα θέσουν την κομματική γραμμή πάνω από το συμφέρον της πατρίδας.
Ζητούμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει άμεσα στη Βουλή των Ελλήνων, και κατ’επέκταση στην ελληνικό λαό, το περιεχόμενο των προσυμφωνιών μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ερντογάν για τους κύριους άξονες της νέας διαπραγμάτευσης. Καλούμε επίσης όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε επαγρύπνηση και προβληματισμό απέναντι στην υποκριτική τακτική μισόλογων και κρυφών υποσχέσεων της ΝΔ, ώστε να αποφευχθεί μία νέα προμελετημένη εθνική μειοδοσία”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments