Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: «Θα έχουμε Ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι;»

Τμήμα Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ: «Θα έχουμε Ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι;»

0
Dodekanisos

Τοποθέτηση με αφορμή τον πρόσφατο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, έκανε με ανακοίνωση του το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αναλυτικά:

«Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των στελεχών της Ε.Π.Ο. να μας πείσουν πως η μη ματαίωση του τελικού του κυπέλλου το Σάββατο αποτελεί επιτυχία (sic!), όλη η φίλαθλη Ελλάδα αηδίασε από το τι συνέβη πριν και κατά τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Ως εδώ με την κακοδιαχείριση, την ασυδοσία και τις παθογένειες που οδήγησαν στην ανυποληψία και εξέθρεψαν την ανεξέλεγκτη βία στους αγωνιστικούς χώρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο) οφείλει να είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διεθνείς προδιαγραφές που οι ίδιες, η OYEFA και η ΦΙΦΑ προσδιορίζουν για τις ομοσπονδίες – μέλη τους. Οφείλει να μην παρερμηνεύει σκόπιμα  τις έννοιες της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής νομιμότητας. Οφείλει να κατορθώνει να διοργανώνει έναν τελικό κυπέλλου τουλάχιστον!

Καλούμε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν απέναντι σε όλη αυτή την σήψη που απειλεί την κοινωνία και τη δημοκρατία μας.

Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο πλέον. Θα έχουμε ελληνικό ποδόσφαιρο ή όχι;

Ήρθε η ώρα της συντριβής των ανεξέλεγκτων των παρασκηνίων του ποδοσφαίρου.

Ήρθε η ώρα για τον εκδημοκρατισμό και τη διαφάνεια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ήρθε η ώρα να κλιμακωθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Όσοι και όσες αγαπούν το άθλημα, ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι, οφείλουν να ορθώνουν καθημερινά το ανάστημά τους και να καταγγέλλουν τις ανομίες, οφείλουν να στηρίξουν την προσπάθεια για εκδημοκρατισμό του ελληνικού αθλητισμού που η σημερινή κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκινήσει».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments