Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Παράνομο το κυριακάτικο άνοιγμα των LIDL»

«Παράνομο το κυριακάτικο άνοιγμα των LIDL»

0
Dodekanisos

Την αντίθεση του στο γεγονός ότι τα καταστήματα LIDL λειτούργησαν χθες κανονικά, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του ο Εμπορικός Σύλλογος της Ρόδου. Κάνει μάλιστα λόγο για πρόστιμο το οποίο όπως λέει δεν θα είναι μικρότερο των 10.000 ευρώ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό της Ρόδου, ότι χθες Κυριακή 7 Μαΐου 2017,  όπου σύμφωνα με το νόμους 4177/2013, 4446/2016 και την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη (ΦΕΚ 1166 τεύχος Β/4-4-2017) τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι κλειστά,  τα δύο (2) καταστήματα του LIDL (στο 3ο χλμ Λεωφ. Ρόδου Καλλιθέας και στο 5ο χλμ Λεωφ. Ρόδου Λίνδου)  άνοιξαν παράνομα!!!

Μετά την διαπιστωτική πράξη της Αστυνομίας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία της επιβολής προστίμου, όπως προβλέπεται από το Νόμο 4177/2013 άρθρο 21 παρ. 4, ο οποίος αναφέρει ότι: «Σε όσους παραβαίνουν τις προϋποθέσεις που τίθενται στο άρθρο 16, σχετικά με τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων που προσδιορίζονται σε αυτό, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.»

Ελπίζουμε αυτή να είναι η τελευταία φορά και καμία πολυεθνική ή όμιλος να μη καταστρατηγήσει την Κυριακάτικη Αργία.

Ο Νόμος είναι Νόμος και όποιος δεν τον ακολουθεί θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και τις ανάλογες κυρώσεις».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments