Αρχική Επικαιρότητα Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 21χρονος που σκότωσε 47χρονο διανομέα

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 21χρονος που σκότωσε 47χρονο διανομέα

0
Dodekanisos

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον νεαρό οδηγό, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε και σκότωσε τον 47χρονο διανομέα εν ώρα εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δικάσιμο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο διανομέας της εταιρείας Wolt είχε αναμμένο πράσινο σηματοδότη. Αλλά ο 21χρονος τον παρέσυρε καθώς έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με ένα σπορ Audi ΤΤ. Μετά τη σφοδρή σύγκρουση, τον εγκατέλειψε και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Ωστόσο λίγο αργότερα εντοπίστηκε από περιπολικά της αστυνομίας και συνελήφθη. 

Ο άτυχος διανομέας φαγητού, ήταν πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 17 και 19 ετών αντίστοιχα. Μάλιστα ήταν και ερασιτέχνης αθλητικός συντάκτης με θητεία σε μέσα ενημέρωσης του Άρη.

Συντετριμμένος ο πατέρας του διανομέα, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις συνθήκες του δυστυχήματος. «Αυτός ο νεαρός έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα στην Παπανδρέου από την παραλία. Στην συνέχεια, ο γιος μου κατέβαινε από την Μαρτίου και έστριψε αριστερά όπως επιτρεπόταν. Αφού άναψε πράσινο στο φανάρι. Αυτός έτρεχε με 150 χιλιόμετρα. Τον διέλυσε… ακαριαίος θάνατος».

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη για τον διανομέα

Με αφορμή το θάνατο του άτυχου άνδρα έχουν προγραμματιστεί σήμερα το πρωί δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από διανομείς φαγητού. Ενώ η δεύτερη στις 11 π.μ. από μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΦ.ΣΥΝ.

Να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος ζητά το ΕΚΘ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου της πόλης απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια του περιστατικού, εκφράζοντας παράλληλα τη θλίψη και την αγανάκτησή της. «Ο άτυχος εργαζόμενος σε γνωστή εταιρεία διανομής φαγητού έχασε τη ζωή του λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, έχοντας αφήσει την οικογένειά του, προκειμένου να βγει στους δρόμους και να εργαστεί σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς επισημανθεί από τους εργαζόμενους διανομείς σε ντελίβερι και κούριερ. Το δυστύχημα αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά εργατικών ατυχημάτων που καταγράφονται στον κλάδο, με τους εργαζόμενους να ζητούν και να διεκδικούν τα αυτονόητα εργασιακά τους δικαιώματα», τονίζει το ΕΚΘ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments