Αρχική Επικαιρότητα Shanghai: Έκλεισε η Disneyland μετά τον εντοπισμό κρούσματος Covid-19

Shanghai: Έκλεισε η Disneyland μετά τον εντοπισμό κρούσματος Covid-19

0
Shanghai Disney Resort. /CFP
Dodekanisos

Η Disneyland στη Shanghai έκλεισε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος κορονοϊού σε μία επισκέπτρια. 

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα που είχε «χτυπηθεί από τον κορονοϊό στα τέλη του 2019. Παράλληλα ήταν και η πρώτη χώρα που είχε κατορθώσει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία. Αφού ήδη από την άνοιξη του 2020 είχε θέσε σε εφαρμογή ιδιαίτερα περιοριστικά μέτρα. Ενώ είχε κλείσει -σχεδόν- τα σύνορά της.

Οι αρχές της χώρας εξακολουθούν να ακολουθούν μια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων. Η οποία ενισχύεται καθώς τον Φεβρουάριο στο Πεκίνο θα φιλοξενηθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες.

Από τα τέλη Οκτωβρίου έχει εμφανιστεί μια εστία κορονοϊού στη βόρεια Κίνα. Ενώ δύο κρούσματα έχουν αναφερθεί και στην πρωτεύουσα Πεκίνο. Ενενήντα δύο νέες μολύνσεις ανακοινώθηκαν σήμερα για το προηγούμενο 24ωρο. Πρόκειται για τον υψηλότερο απολογισμό από τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Σε αυτό το πλαίσιο η Disneyland στη Shanghai έκλεισε μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος σε μια επισκέπτρια. Η γυναίκα βρέθηκε θετική αφού έφυγε από τη Disneyland και επέστρεψε στο σπίτι της. 

Ήδη από χθες όλο το προσωπικό της Disneyland υποβλήθηκε σε διαγνωστικά τεστ, όπως και οι επισκέπτες της. Σχεδόν 34.000 άνθρωποι είχαν ελεγχθεί μέχρι σήμερα το πρωί.

Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά. Παρόλα αυτά οι Αρχές ζήτησαν από τους επισκέπτες και το προσωπικό να μην επιστρέψουν στις εργασίες ή το σχολείο του για τουλάχιστον 48 ώρες και να υποβληθούν και σε νέα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Αυτή την περίοδο περίπου έξι εκατομμύρια Κινέζοι ζουν σε καθεστώς lockdown λόγω της νέας εστίας κορονοϊού. Η οποία επικεντρώνεται στην πόλη Lanzhou, 1.200 χιλιόμετρα δυτικά του Πεκίνου.

Η κατάσταση είναι «σοβαρή και περίπλοκη», παραδέχθηκε το Σάββατο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Υπογραμμίζοντας ότι ο ιός κυκλοφορεί με γοργούς ρυθμούς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments