Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Θερμή υποδοχή σε ΠΑΟ και Αϊδινιώτη! (video & audio)

Θερμή υποδοχή σε ΠΑΟ και Αϊδινιώτη! (video & audio)

0
10
Dodekanisos

Μια μεγάλη μορφή της Ελληνικής Πυγμαχίας είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει η Ρόδος με αφορμή το θαυμάσιο event που διοργάνωσαν στο Arena Music Theatre ο Κολοσσός Καλυθιών και ο σύλλογος ΖΟΝΓΚΑΣ Tie Boxing. Πρόκειται για τον προπονητή του Παναθηναϊκού Γιάννη Αϊδινιώτη όπου η ιστορία έχει γράψει πως είναι ο πρώτιος Έλληνας επαγγελματίας πυγμάχος. Ο Γιάννης Αϊδινιώτης είναι γεννημένος το 1958.
Ασχολήθηκε με την πυγμαχία από το 1974 έως το 1981, λαμβάνοντας μέρος σε ερασιτεχνικούς αλλά και επαγγελματικούς αγώνες. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην πυγμαχία με τον Παναθηναϊκό, τις χρονιές 1977, 1978, 1979, 1980 έχοντας αγωνιστεί στις κατηγορίες των 60, 63,5 και 67 κιλών. Το 1976 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Τουρνουά Ακρόπολις, ενώ το 1980 παρότι ήταν μέλος της Ολυμπιακής αποστολής δε συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Μόσχας.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική στην ομάδα του Παναθηναϊκού και το 1986 απέκτησε δίπλωμα προπονητού Α’ Κατηγορίας. Το 1993 ίδρυσε το δικό του σύλλογο, το Μέγα Αλέξανδρο ΓΣ, στον οποίο καλλιέργησε την πυγμαχία και το κικ μπόξ. Υπήρξε ο πρώτος που δημιούργησε τμήμα γυναικείας πυγμαχίας. Υπήρξε επίσης μέλος του προπονητικού τημ της εθνικής Ελλάδος. (όλα τα παράπανω στοιχεία είναι από το wikipedia).
Ο κ. Αϊδινιώτης έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της Θύρας 13 στη Ρόδο τα οποία του έκαναν προσφορά μια τούρτα (το βράδυ του Σαββάτου είχε τα γενέθλια του) και η ατμόσφαιρα όπως αναμενόταν έγινε …πράσινη και άκρως Παναθηναϊκη! Ο κ. Αϊδινιώτης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στην εκπομπή του news12 στο ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΛΜΟ 99.5 κατά την διάρκεια της οποίας εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια τόσο για το νησί της Ρόδου όσο και για τους νεαρούς πυγμάχους της. Επίσης αποκάλυψε πως ήδη γίνονται συζητήσεις για ένα άλλο μεγάλο event της πυγμαχίας, το προσεχή Σεπτέμβριο μπροστά στην πλατεία Δημαρχείου.
Ακούστε όλη τη συνέντευξη του κ.Αϊδινιώτη και δείτε και το σχετικό video από το ARENA.
  {youtube}QsSKF-GYiH8{/youtube}
{youtube}X-_x-ugQFgs{/youtube}

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments