Πιθανή Ουκρανική σύνδεση με την απόπειρα δολοφονίας του Φίτσο;

0
Dodekanisos

Πιθανή Ουκρανική σύνδεση με την προσπάθεια δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, «βλέπουν» διάφορα δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης της χώρας. Σύμφωνα με αυτά, ο 71χρονος συνταξιούχος Juraj Cintula (Γιουράϊ Τσιντούα), μπορεί να μην λειτουργούσε μόνος του αλλά έπαιρνε εντολές από μια ολόκληρη ομάδα πίσω από αυτόν.

«Φαίνεται πιο πιθανό η επίθεση να συντονίστηκε με κάποια ομάδα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας Matúš Šutaj-Eštok (Μάτους Σουτάϊ Έστοκ) στη σλοβακική τηλεόραση την Τρίτη. «Δουλεύουμε με το γεγονός ότι δεν ήταν ένας μόνος επιτιθέμενος, αλλά ότι κάτι συνέβαινε πίσω από αυτό, το οποίο προσπαθούμε να διευκρινίσουμε».
Τα σχόλια έγιναν αφότου οι αρχές της Σλοβακίας αποκάλυψαν ότι οι επικοινωνίες και το ιστορικό του Cintula στο Facebook διαγράφηκαν τέσσερις ώρες μετά την επίθεση και ότι ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, το έκαναν.

Τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να σκέφτονται εάν η χώρα που έχει τους περισσότερους λόγους να είναι θυμωμένος με τον Φίκο θα μπορούσε να εμπλέκεται. Ο Φίκο εξελέγη με υπόσχεση να τερματίσει τη βοήθεια της χώρας του στην Ουκρανία, μια προεκλογική υπόσχεση που εκπλήρωσε αμέσως μόλις εξελέγη.
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Σλοβακίας ήταν πλήρως ενσωματωμένη με τη βοήθεια της Ουκρανίας. Έστειλε όπλα, αεροπλάνα, τανκς, πυροβολικό αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που σταμάτησε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Φίτσο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments