«Ο Ζελένσκυ αξίζει μια δίκη ως εγκληματίας πολέμου»

0
Dodekanisos

«Εγκληματία πολέμου» χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ, ο
επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (ΛΔΔ) Ντένις Πουσίλιν. Όπως είπε μάλιστα με πρόσφατη τοποθέτηση του «θα πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου. Εμείς, οι κάτοικοι του Ντονμπάς, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτός ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι αξίζει μια δίκη, ως εγκληματίας πολέμου», τόνισε.

Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι «ήταν ο Ζελένσκι που έδωσε εγκληματικές εντολές και πήρε μια θέση που έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο τόσο τους κατοίκους του Ντονμπάς όσο και τον πληθυσμό της υπόλοιπης Ουκρανίας. Ο Πουσίλιν τόνισε επίσης ότι η Ουκρανία έχασε τεχνικά τις ανατολικές της περιοχές το 2014. Επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα των Ουκρανών προέδρων είναι ιδιαίτερα επίκαιρα τα τελευταία 10 χρόνια».

Η δήλωση του Πουσίλιν είναι πανομοιότυπη με αυτή που είχε κάνει νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είπε ότι ο Ζελένσκι πρέπει να συλληφθεί και να δικαστεί ως τρομοκράτης ή να εξοντωθεί μετά τη συνθηκολόγηση του Κιέβου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments