Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ «Θέλουμε ξανά τα island games»

«Θέλουμε ξανά τα island games»

2
island games
Dodekanisos

Επιστολή-πρόταση προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου κατέθεσαν τα αθλήματα του νησιού μας, για την στήριξη της συμμετοχής του νησιού μας στον θεσμό των Island Games.

Η απόφαση για την σύνταξη της επιστολής ήταν συλλογική και πάρθηκε μετά από σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των αθλημάτων. Σκοπός και στόχος της ενέργειας αυτής των αθλημάτων είναι να δηλώσουν την αναγνώριση τους για τον σημαντικό αυτό θεσμό και για τα θετικά και σημαντικά βήματα που επιτεύχθηκαν στον αθλητισμό του νησιού χάρις την συμμετοχή και την διοργάνωση των αγώνων Island Games και να ζητήσουν να συνεχίσει το νησί μας να συμμετέχει στον διεθνή αυτό θεσμό που προβάλει διεθνώς το νησί μας. Η επιστολή απευθύνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Κ Μαχαιρίδη και στον Δήμο Ρόδου, Κ Κουσουρνά. Κοινοποιείται στις παρατάξεις του Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου και στους βουλευτές Δωδεκανήσου. Η υποστήριξη που ξεχωρίζει και δεν θα μπορούσε να λείψει είναι αυτή του μεγάλου φίλου των Island Games, Θανάση Παπαγεωργίου, ο αγαπημένος μας Παπά, που τίμησε την πατρίδα μας και ιδιαίτερα το νησί μας διδάσκοντας για πολλά χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πανεπιστήμια σωματικής αγωγής, αυτό της Κολωνίας της Γερμανίας. Να θυμίσουμε ότι η επόμενη διοργάνωση πραγματοποιείται από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου http://www.jersey2015.com/ , στο νησί Τζέρσεϊ του Ην. Βασιλείου οπού θα γίνει και η Ετήσια Γενική Συνέλευση τον ερχόμενο Ιούλιο 25-29

Η επιστολή:

Αξιότιμες/οι Κυρίες/οι

Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια (1997) από τότε που η Ρόδος έγινε μέλος στον αυτοδιοικητικό διεθνή θεσμό «Διεθνής Αθλητική Ένωση Νήσων» (International Island Games Association, που ιδρύθηκε κατά την διάρκεια των 1ων αγώνων νήσων στο νησί Μαν του Ην Βασιλείου το 1985 (www.iiga.org ), μετά από παρότρυνση και υποστήριξη του αδελφού νησιού Γκότλαντ της Σουηδίας.
Από τότε το νησί μας συμμετείχε ανελλιπώς και με αυξανόμενο αριθμό αθλημάτων και αθλητών κάθε φόρα σε όλες τις διοργανώσεις του θεσμού (97, 99, 01, 03, 05, 07, 09, 11) με εξαίρεση αυτή του 2013 που για οικονομικούς και διαδικαστικούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να αποσταλεί ούτε μια ολιγάριθμη συμβολική αντιπροσωπεία αθλητών που θα μετέφεραν τη σημαία στην τελετή έναρξης των αγώνων προκειμένου να κατοχυρωθεί η συνέχεια της συμμέτοχής του νησιού μας για άλλη μία φόρα στον θεσμό.
Αντικειμενικός σκοπός και στόχος του θεσμού αλλά και της συμμετοχής είναι η ανάπτυξη, στήριξη και διάδοση των αθλημάτων στις κοινωνίες των νησιών και ιδιαίτερα στην νεολαία. Με την συμμετοχή της Ρόδου στο θεσμό και με την λειτουργία του φορέα διαχείρισης τοπικά, του Ροδιακού Οργανισμού Αγώνων Νήσων (ΡΟΑΝ) καταφέραμε να εισάγουμε νέα αθλήματα και να στηρίξουμε την διάδοση αρκετών. Κατακτώντας το 2003 τον υπέρτατο στόχο κάθε νησιού μέλους, που είναι η διοργάνωση των αγώνων καταφέραμε να αναμορφώσουμε την αθλητική υποδομή και δραστηριότητα του νησιού. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία, με την συμμετοχή ρεκόρ 3.500 αθλητών από 25 νησιά από όλο τον κόσμο, με ταυτόχρονη τέλεση 14 αθλημάτων , σε 32 εγκαταστάσεις, σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού. Είναι η τρίτη σε μέγεθος σύνθετη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην χώρα (μετά την Ολυμπιάδα και Παρολυμπιάδα)
Δημιουργήθηκαν υποδομές υψηλού επιπέδου και αποκτήθηκε άρτιος εξοπλισμός διεθνών προδιαγραφών σε πολλά αθλήματα (Στίβος, Τένις, Ιστιοπλοΐα, Τοξοβολία, Σκοποβολή, Βόλεϊ, Τζούντο κα) Παράλληλα αποκτήθηκε υψηλός βαθμός τεχνογνωσίας από πολλά στελέχη των αθλημάτων και ιδιαίτερα από τα στελέχη του οργανισμού που λειτουργούσαν συντονιστικά στο όλο εγχείρημα. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία αυτή διοργανώθηκαν αμέσως μετά, το παγκόσμιο κύπελλο Τριάθλου 2007, ανδρών και γυναικών με την διεθνή ομοσπονδία Τριάθλου (ITU), με την συμμετοχή πάνω από 100 χωρών, το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου τυφλών IBSA 2010 με την συμμετοχή 26 χωρών, στο Τένις με το Aegean Cup 2010 & 2011, το παγκόσμιο πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής, στο δημοτικό σκοπευτήριο Καλαμώνα, με τη συμμετοχή 1.200 αθλητών από 80 χώρες, αξιοποιήθηκαν νέες εγκαταστάσεις με διοργανώσεις εθνικού και διεθνούς επιπέδου όπως. Από το 2007 ξεκίνησε συστηματικά και η έλευση, κάθε άνοιξη, ξένων αθλητών στον στίβο του Καλλιπάτειρα, κυρίως από Σκανδιναβία.
Στον φορέα συμμετέχουν όλα τα αθλήματα (18) που αναφέρονται στο καταστατικό του διεθνή οργανισμού και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού. Είναι ο μοναδικός θεσμός που βάζει στο ίδιο τραπέζι τα αθλήματα και την τοπική αυτοδιοίκηση Οι επόμενοι αγώνες πραγματοποιούνται το 2015 στο νησί Τζέρσεϊ της Μεγ. Βρετανίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί, φέτος η ετησία τακτική Γενική Συνέλευση του οργανισμού.
Εμείς που υπογραφούμε την επιστολή ζητάμε την στήριξη, από την τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, (Περιφέρεια Νοτ. Αγαίου, Δήμου Ρόδου) της συμμετοχής του νησιού μας στον αναπτυξιακό θεσμό Island Games διότι:
• Λειτουργεί ως στόχος και κίνητρο για τους νέους κυρίως αθλητές.
• Συμβάλει στην εξωστρέφεια, στην κοινωνικοποίηση , στην διεθνοποίηση των αθλητών και του αθλητισμού του νησιού.
• Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και με αφορμή την διοργάνωση Island Games 2007 δημιουργήθηκαν υποδομές που δεν υπήρχαν και που δεν επρόκειτο να δημιουργηθούν.
• Συμβάλει στην αποκτήσει σημαντικής τεχνογνωσίας για μεγάλες διοργανώσεις.
• Προσέφερε στα αθλήματα σημαντικό εξοπλισμό.
• Προβάλει διεθνώς το νησί μας.
• Και επειδή στοχεύουμε στην διοργάνωση των αγώνων ξανά στο μέλλον.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
proponitofagos
proponitofagos
10 years ago

Etsi einai to sosto gia na dikaiologisei o filos Takis (mixailidis) to mistho tou kai na kanei ta taxidakia toy.
Xehasate se poses apostoles xeftilistikame me tis fasaries pou eginan apo podosfairistes k.l.p. pou ypotithetai oti antiprosopevan to nisi mas.
Edo o dimos den exei lefta na ftiaxei mia kainoyria asfalto se ena dromo kai kanei mpalomata eseis mou thelete island games. Stop arketa fagate orismenoi .
A na min xehaso kai tous alloys volemenous sthn Protour pou proothoun kai kala ton rodiako tourismo , o mpampis pos ta katafernei kai epipleei me oles tis katastaseis den to exo katalavei akomi.
Terma oi fiestes kai oi volemenoi.
Efharisto gia tin ypomoni sas.

Χρηστος
Χρηστος
10 years ago

Ειναι για να τελειώσει η πισίνα στην Ιαλυσό που έπρεπε να είναι έτοιμη στα προηγούμενα και ακομα είναι μπαζα αλλα τα λεφτα εξαφανισμένα! Ε ρε ξύλο που θέλουν όλοι αυτοι μαζί!