«Θα μπορούσαν να επιβάλλουν παράνομες κυρώσεις …όπου θέλουν!»

0
Dodekanisos

Η Δύση θα μπορούσε να εξαπολύσει παράνομες οικονομικές κυρώσεις εναντίον οποιασδήποτε χώρας ανά πάσα στιγμή, προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο διπλωμάτης ισχυρίστηκε ότι αυτός ο κίνδυνος είναι ακόμη πιο πραγματικός δεδομένης της «αγωνίας» της Δύσης αυτή τη στιγμή. O Λαβρόφ δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να βρεθεί ανά πάσα στιγμή στο άκρο υποδοχής της παράνομης «σκυτάλης των κυρώσεων».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή η κατάσταση «τονώνει τη δημιουργία μηχανισμών διατραπεζικής αλληλεπίδρασης εκτός δυτικού ελέγχου». Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα έθνη που επιθυμούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία τους επενδύουν επίσης στη δημιουργία νέων διεθνών διαδρόμων μεταφορών και αλυσίδων παραγωγής. Κατά την ετήσια ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι «η ίδια η Δύση δυσφημεί τα δικά της νομίσματα και το τραπεζικό της σύστημα. Κόβουν ένα κλαδί στο οποίο κάθονται εδώ και δεκαετίες». Επικαλούμενος την αυξανόμενη παγκόσμια τάση χρήσης εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο αντί του δολαρίου ΗΠΑ, ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι η Μόσχα, μαζί με ομοϊδεάτες έθνη, αναπτύσσει ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό δίκτυο «χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις».

Επίσης στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ρωσική Προεδρική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης (RANEPA) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Δύση είχε εξαντλήσει το οπλοστάσιο των κυρώσεων, με τυχόν περαιτέρω σημαντικούς περιορισμούς που ενδέχεται να αποδώσουν άσχημα. Οι συντάκτες της μελέτης δήλωσαν ότι η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σταθερά σε καλό δρόμο για την επανέναρξη της ανάπτυξης και εμβαθύνει τη συνεργασία με χώρες όπως η Κίνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments