Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Θα φτιάξει την κακή εικόνα της κυβέρνησης ένας ανασχηματισμός?

Θα φτιάξει την κακή εικόνα της κυβέρνησης ένας ανασχηματισμός?

0
Dodekanisos

Οι πυρκαγιές και η έντονη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα κάνει πολλούς εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας να μιλούν για ευρύτερο ανασχηματισμό μέσα στο επόμενο διάστημα. Μάλιστα πολλοί στηρίζουν τα σενάρια άμεσου ανασχηματισμού στο “συγνώμη” του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύουν πως θα “καρατομηθούν” εκείνοι που είχαν την ευθύνη για την διαχείριση της κρίσης των τελευταίων ημερών.

https://www.youtube.com/watch?v=bpYWJH9qS-M

Ωστόσο  άνθρωποι κοντά στον πρωθυπουργό λένε πως ανασχηματισμός θα γίνει την ώρα που θα επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα δεχθεί πιέσεις για το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι, η εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων στο Μαξίμου είχε προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό στη δήλωση της Δευτέρας, στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως χαρακτηριστικά λένε, αφορά σε αλλαγές που γίνονται σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι οι ανακοινωθείσες μετακινήσεις και η δεύτερη ο ανασχηματισμός, ο οποίος θα γίνει, όπως χαρακτηριστικά λένε, αλλά στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πάντως πως χθες, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είχε τονίσει πως οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν επιλογή και πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, τονίζοντας παράλληλα πως δεν πρόκειται να απαντήσει στα περί ανασχηματισμού.

Δεδομένου ότι οι υπουργοί που έχουν την ευθύνη για την διαχείριση των πυρκαγιών έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας η υπόθεση ανασχηματισμός αρχίζει να μοιάζει με γρίφο για δυνατούς λύτες. Αν γίνει ανασχηματισμός για παράδειγμα στο υπουργείο προστασίας του πολίτη θα πρέπει να αλλάξει χέρια ένα από τα πιο νευραλγικά χαρτοφυλάκια της κυβέρνησης την στιγμή μάλιστα που απαιτούνται ταχύτατες ενέργειες με την διαχείριση του κορωνοϊού. 

Επίσης η οποιαδήποτε παραδοχή αποτυχίας προσώπων που μέχρι χτες παρουσιάζονταν ως… αλάνθαστα και έπαιρναν σκληρές αποφάσεις σε βάρος της κοινωνίας θα επηρεάσει πολύ την αποτελεσματικότητα αλλά και την αποδοχή νέων περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση. Μάλιστα όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η κυβερνητική φθορά είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments