Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Το τένις είχε την τιμητική του το 2017

Το τένις είχε την τιμητική του το 2017

0
Dodekanisos

Στο τέλος κάθε έτους έγινε πλέον θεσμός να βραβεύονται στο δημοτικό θέατρο οι αθλητές του τένις με τις καλύτερες επιδόσεις εντός και εκτός νησιού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και φέτος από τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης.

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Μία πλούσια σε διοργανώσεις χρονιά τελειώνει και μια πολύ πιο πλούσια έρχεται. Το τέλος του 2017 βρίσκει την τενιστική Ρόδο σε υψηλότερο επίπεδο ενώ η συλλογική Προσπάθεια και των τεσσάρων ομίλων του νησιού αποδίδει καρπούς. Πέντε τοπικά τουρνουά διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια της χρονιάς στους 4 ομίλους του νησιού. Δυο Περιφερειακά Ένα στην Κω τον Μάιο και ένα στη Ρόδο τον Νοέμβριο με συμμετοχές που ξεπέρασαν τα 200 παιδιά έθεσαν το στίγμα πως το άθλημα έχει τεράστια ακόμα περιθώρια ανάπτυξης. 2 0 1 7

Τον Απρίλιο ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης διοργανώνει για πρώτη φορά σε συνεργασία με την περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου το πρώτο παγκόσμιο Τουρνουά βετεράνων Rhodes Open Senior ITF με συμμετοχές από 12 χώρες από τον Ιράν, την Τουρκία, την Σερβία ,την Ρωσία, Ρουμανία έως τους παγκόσμιους πρωταθλητές από την Εσθονία αλλά και τους έλληνες πρωταθλητές όπως ο κύριος Φώτης Βαζαίος Προπονητής της εθνικής μας ομάδας των ανδρών αλλά και νέος τεχνικός Διευθυντής του Ροδιακού ομίλου.

Σημαντική όμως η στήριξη στην πρώτη αυτή χρονιά του τουρνουά και από όλα τα ενήλικα Μέλη από όλους τους ομίλους του νησιού. Τον Μάιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών Rhodes Open απογείωσε το θέαμα και έδωσε την δυνατότητα σε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει τους πρωταθλητές μας από κοντά και σε πολλούς αθλητές μας να πάρουν μέρος σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα κατακτώντας πολύτιμη βαθμολογία και εμπειρίες.

Η τηλεοπτική κάλυψη και η παρουσίαση τους από το COSMOTE TV με πλάνα από τις ομορφιές του νησιού ανέδειξε την αξία αυτών των διοργανώσεων και στην τοπικη οικονομία. Τον Οκτώβριο η Ροδιακή ακαδημία Αντισφαίρισης (Rhodes Tennis Academy) σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πεταλούδων διοργάνωσαν για πρώτη φορά πρωτάθλημα Ε3 με μεγάλη επιτυχία δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να πάρουν μέρος σε επίσημους αγώνες. Ίσως και πρώτη φορά.

2 0 1 8
Το 2018 το τένις στη Ρόδο προβλέπεται να απασχολήσει όλο και περισσότερο κόσμο ενώ στις περσινές διοργανώσεις προστίθεται το Junior ITF u18 δηλαδή στις 29 Σεπτεμβρίου νέοι και νέες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν στην Ρόδο για μία θέση στο βάθρο που δίνει βαθμολογίες απαραίτητες για να γίνει κάποιος επαγγελματίας».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments