Αρχική Videos Τελειωσε η …παράσταση του Πριγκόζιν σε λιγότερο από 24 ώρες…

Τελειωσε η …παράσταση του Πριγκόζιν σε λιγότερο από 24 ώρες…

0

Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε η αναστάτωση που προκάλεσε όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και παγκόσμια με τα τερτίπια του ο αρχηγός της ομάδας Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφερε χωρίς να …ανοίξει μύτη να καταστείλει την ανταρσία του Πριγκόζιν και να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του την κατάσταση. Οι μαχητές της ομάδας Wagner επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις τους προκειμένου να συνεχίσει την αποστολή τους. Αναφορικά με τον Πριγκόζιν η τύχη του βρίσκεται πλέον στα χέρια του Πούτιν. Ο ίδιος επιβεβαίωση ουσιαστικά την πλήρη παράδοση με μήνυμα που μετέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Επρόκειτο να διαλύσουν την PMC Wagner. Βγήκαμε στις 23 Ιουνίου στην Πορεία της Δικαιοσύνης.
Σε μια μέρα, φτάσαμε σχεδόν 200 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.
Σε αυτό το διάστημα, δεν χύσαμε ούτε μια σταγόνα αίμα των μαχητών μας.
Τώρα, ήρθε η στιγμή που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό, κατανοώντας την ευθύνη, γυρνάμε πίσω τις συνοδείες μας και επιστρέφουμε στα στρατόπεδα σύμφωνα με το σχέδιο».
Σημειώνεται ότι ρόλο διαμεσολαβητή προκειμένου να σταματήσει η ανταρσία της Wagner έπαιξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ο οποίος μάλιστα είναι ουσιαστικά και ο πρώτος που ουσιαστικά ανακοίνωσε την παράδοση του Πριγκόζιν και της ομάδας Wagner.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments