Αρχική Videos Παύει να ισχύει η ποινική δίωξη εναντίον του Πριγκόζιν είπε ο Πεσκόφ

Παύει να ισχύει η ποινική δίωξη εναντίον του Πριγκόζιν είπε ο Πεσκόφ

0

Δεν θα συνεχίσει να ισχύει η ποινική δίωξη κατά του Γιεβγκένι Πριγκόζιν με αφορμή την ανταρσία που έκανε. Είναι μια απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε να σταματήσει η ανταρσία που σημειώθηκε νωρίτερα. Ο Πριγκόζιν θα φύγει από τη Ρωσία και θα μεταβεί στη Λευκορωσία ενώ ο Πεσκόφ είπε περαιτέρω ότι όσοι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ δεν συμμετείχαν στην ανταρσία ή που εγκατέλειψαν οικειοθελώς τη συμμετοχή τους θα υπογράψουν συμβόλαια με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Σχετικά με την τύχη αυτών  που συμμετείχαν στην ανταρσία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι δεν θα διωχθούν «από σεβασμό για τα επιτεύγματά τους στο παρελθόν». Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνώμων στον Αλεξάντερ Λουκασένκο για τις προσπάθειες που κατέβαλε για την επίλυση της σύγκρουσης με το Wagner PMC.

«Υπήρχε ένας υψηλότερος στόχος να αποφευχθεί η αιματοχυσία, να αποφευχθεί η εσωτερική αντιπαράθεση, να αποφευχθούν συγκρούσεις με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Για χάρη αυτών των στόχων εφαρμόστηκαν οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Λουκασένκο και ο Πρόεδρος Πούτιν πήρε την κατάλληλη απόφαση», είπε.
Ο Λευκορώσος ηγέτης, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, γνωρίζει τον Πριγκόζιν για περίπου 20 χρόνια και «ήταν προσωπική του πρόταση πρωτοβουλίας» που συμφωνήθηκε με τον Ρώσο ηγέτη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments