«Τα παιδιά των Γερμανών πρέπει να είναι προετοιμασμένα …για πόλεμο!»

0
Dodekanisos

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει μια δήλωση που έκανε πρόσφατα η Υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Σταρκ-Βάτζινγκερ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε πως τα παιδιά θα πρέπει να μπουν στην διαδικασία να διδαχθούν τι πρέπει να κάνουν ουσιαστικά σε περίπτωση. Δεν παρέλειψε να προτείνει την εισαγωγή ασκήσεων πολιτικής άμυνας στα σχολεία, ώστε τα παιδιά να είναι προετοιμασμένα κατάλληλα, όπως είπε.

«Η κοινωνία στο σύνολό της πρέπει να προετοιμαστεί καλά για κρίσεις, από πανδημία έως φυσικές καταστροφές και πόλεμο. Η πολιτική άμυνα είναι εξαιρετικά σημαντική, και ανήκει επίσης στα σχολεία. Ο στόχος πρέπει να είναι να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά μας», δήλωσε σε συνέντευξη της στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke. Ζήτησε επίσης να καλλιεργηθεί μια «χαλαρή σχέση» μεταξύ των μαθητών και των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, γνωστών ως Bundeswehr, προτείνοντας στους αξιωματικούς του στρατού να επισκέπτονται τα σχολεία για να εξηγήσουν τι «κάνει η Bundeswehr για την ασφάλειά μας».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανών Διδασκόντων, Στέφαν Ντουλ, δήλωσε στην Bild την περασμένη εβδομάδα ότι η πρόταση του υπουργού «έχει νόημα».
«Περιμένω από τον ομοσπονδιακό υπουργό να επιδιώξει τώρα συζητήσεις με τους υπουργούς Παιδείας των ομοσπονδιακών πολιτειών», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν αρκεί μια δήλωση προθέσεων – τώρα πρέπει να διδάξουν μαθήματα πολιτικής για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την πανευρωπαϊκή , ακόμη και την κατάσταση παγκόσμιας απειλής».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments