«Κοινό μυστικό ότι ο Δυτικός στρατός είναι ήδη στην Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Επανέλαβε αυτό που είχε υποστηρίξει πριν από λίγο καιρό ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι. Για άλλη μια φορά τόνισε πως «τα δυτικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα», ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «αυτό είναι ένα κοινό μυστικό  το οποίο όλοι γνωρίζουν». Τα σχόλια του έγιναν στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. «Όπως είπε o καγκελάριος σας, υπάρχουν ήδη κάποια στρατεύματα από μεγάλες χώρες στην Ουκρανία», είπε μεταξύ άλλων.

Στις 26 Φεβρουαρίου, ο Scholz δικαιολόγησε την αρνητική του στάση για την παράδοση πυραύλων κρουζ Taurus στην κυβέρνηση του Κιέβου σε δημοσιογράφους λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει.
«Αυτό που κάνουν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι όσον αφορά τον έλεγχο των στόχων και την υποστήριξη του ελέγχου των στόχων δεν μπορεί να γίνει στη Γερμανία». Αυτή η δήλωση έγινε ευρέως κατανοητή ως η επιβεβαίωση του Scholz για την παρουσία δυτικών στρατιωτών στην Ουκρανία.

Ο Sikorski επανέλαβε ότι η ίδια η Πολωνία δεν θα στείλει χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία και ανέφερε ιστορικούς λόγους για αυτό:
«Η Ουκρανία και η Πολωνία ήταν μια και η ίδια χώρα για 400 χρόνια. Και αυτό θα παρείχε εύκολη τροφή προπαγάνδας για τους Ρώσους. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε οι τελευταίοι που θα το κάνουμε αυτό».
Πρφοφανώς, το έμμεσο μήνυμα είναι ότι άλλοι θα μπορούσαν κάλλιστα να το κάνουν. Για παράδειγμα, ο Πολωνός επαίνεσε την προσέγγιση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να μην αποκλείει την επιλογή αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην εμπόλεμη ζώνη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments