Αρχική Στήλες Απόψεις Τα εκλογικά…δώρα

Τα εκλογικά…δώρα

0
epo.ekloges
Dodekanisos

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν πλησιάζουν εκλογές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν διότι έτσι αναφέρει ο άγραφος νόμος η αλλιώς η συνήθεια. Οι παρατάξεις βγάζουν τα «μαχαίρια τους», δίκοπα η όχι δεν έχει σημασία, αφού και τα δύο κόβουν ότι προστάξει ο «αφέντης» η αλλιώς δυνάστης των ενώσεων και των σωματείων. Οι υποψήφιοι αφέντες η μέντορες του ποδοσφαίρου, αρκετούς μήνες πριν να φτάσουν στην ημέρα των εκλογών, αρχίζουν το μοίρασμα των λουλουδιών και βέβαια άλλα έχουν αγκάθια και άλλα είναι χωρίς. Τα αγκαθωτά μυρωδάτα λουλουδάκια προορίζονται για τις ενώσεις που τολμούν να υψώσουν την φωνή τους και να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα τους ενώ τα άλλα, τα ωραία, προορίζονται για εκείνες που κρατούν λιβανιστήρι και όλα βαίνουν καλώς στην περιοχή τους. Δεν είναι όμως το βασικό πρόβλημα και η ένσταση μου στα παραπάνω, ας κάνουν την πολιτική τους με τις ενώσεις και κατ’ επέκταση με τα σωματεία. Αυτό, το ίδιο, το έρμο το ποδόσφαιρο για ποιο λόγο το βιάζουν κάθε τόσο και ανάλογα με τις ορέξεις τους?
Επιτέλους κύριοι, αφήστε το ποδόσφαιρο να προοδεύσει, να αναπτυχθεί.
Με τις πολιτικές που ακολουθείτε χρόνια τώρα το έχετε πετάξει στον Καιάδα και μόνο του προσπαθεί να σηκωθεί αλλά το χτυπάτε συνεχώς σε όλες τις πλευρές και το ρίχνετε ξανά στο χώμα.
Επιτέλους, χωρίς προεκλογικές υποσχέσεις, διαχωρίστε τις κατηγορίες και αυτό που θα αποφασίσετε να ισχύει τουλάχιστο για μια 20ετία. Κάθε χρόνο αλλαγές και διαρθρώσεις των χαμηλών Εθνικών κατηγοριών, άντε και της Εθνικής, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο, εκεί στην μάνα του, να μην μπορεί να ορθώσει ανάστημα προς την σωστή κατεύθυνση και να μένει στάσιμο, βορρά στο κάθε εκλογικό πανηγύρι. Οριοθετείστε τις κατηγορίες και δώστε βάρος στα νέα παιδιά, για να έχει και η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, ώστε να επιστρέψει μαζί με το ποδόσφαιρο στα προηγούμενα επίπεδα, όπου η αξιοπρέπεια κρίνεται επιβεβλημένη!

Ηλίας Λοίζος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments