Αρχική Videos “Τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν παραμένουν ατιμώρητα”

“Τα εγκλήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν παραμένουν ατιμώρητα”

0

Η τρέχουσα δύσκολη θέση του Αφγανιστάν είναι το αποτέλεσμα της 20χρονης στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ και άλλων χωρών του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης Artur Chernyakov, μιλώντας στην 52η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

«Η 20ετής στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ είναι μια από τις κύριες αιτίες της τρέχουσας δύσκολης κατάστασης του Αφγανιστάν. Οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι δορυφόροι τους άφησαν πίσω τους την καταστροφή και τη φτώχεια μετά τη χαοτική αποχώρησή τους τον Αύγουστο του 2021 και τώρα προσπαθούν ξεδιάντροπα να μεταθέσουν την ευθύνη στις αφγανικές αρχές και απαιτούν πολιτικές παραχωρήσεις από την Καμπούλ σε αντάλλαγμα για ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν έχει διεξαχθεί ακόμη σωστή νομική αξιολόγηση των εγκλημάτων που διέπραξαν τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και τα εγκλήματα παραμένουν ατιμώρητα».

Ο Τσερνιάκοφ σημείωσε ότι οι αφγανικές αρχές «στερούνται πόρων για να βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας, ιδιαίτερα επειδή 9 δισεκατομμύρια δολάρια από τα συναλλαγματικά αποθέματα του Αφγανιστάν έχουν παγώσει παράνομα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments