Αρχική Videos «Τα 2/3 του κόσμου δεν υποστηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη...

«Τα 2/3 του κόσμου δεν υποστηρίζουν την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία»

0

Μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων οικοδομείται από τον σημερινό πολυπολικό κόσμο και όλες οι ομάδες προσπαθούν να πάρουν τις καλύτερες δυνατές θέσεις. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ο διπλωμάτης Zoran Milivojević ο οποίος τονίζει ότι «πάνω από τα δύο τρίτα του κόσμου, προσθέτει, δεν συμμετέχουν σε αυτόν τον μηχανισμό και το χορό επιβολής κυρώσεων. Και εδώ χαράσσεται η κόκκινη γραμμή, σύμφωνα με την οποία είναι σαφές ότι η επιβολή πολιτικών και συμπεριφορών δεν μπορεί να είναι μηχανισμός οικοδόμησης σχέσεων».

«Μέχρι τώρα το μέτωπο ήταν το καθοριστικό κριτήριο για την τελική έκβαση και τώρα φαίνονται τα περιγράμματα του πολιτικού ξεπεσμού, ο χώρος σιγά σιγά οδεύει προς τον πολιτικό διάλογο. Ένα σημαντικό βήμα σε αυτό ήταν η κινεζική πρωτοβουλία, και σήμερα το Πεκίνο είναι ο μόνος παγκόσμιος παράγοντας που μπορεί να συνομιλήσει με τη Μόσχα σε ισότιμη βάση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Η Ουκρανία», προσθέτει, «έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές της να συμμετάσχει στη σύγκρουση, όχι μόνο ως προς τα όπλα αλλά και ως προς τον ανθρώπινο παράγοντα. Η Δύση, ανεβάζοντας το επίπεδο εμπλοκής, δείχνει νευρικότητα γιατί κάποιοι πολεμικοί στόχοι δεν έχουν πραγματοποιηθεί». Το απολύτως βέβαιο, σύμφωνα με την άποψη του συνομιλητή μας, είναι ότι ούτε η Ουκρανία θα είναι όπως ήταν, ούτε η Ευρώπη θα είναι ίδια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments