Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Ελβετών με την ηλεκτροδότηση του σπιτιού τους

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Ελβετών με την ηλεκτροδότηση του σπιτιού τους

0
Dodekanisos

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των Ελβετών που ήρθαν για διακοπές στο σπίτι που έφτιαξαν στη Ρόδο, για να διαπιστώσουν ότι αυτό δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου απορρίφθηκε το αίτημα τους, για την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα υποχρεώνεται η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ να ηλεκτροδοτήσει την παραθεριστική κατοικία τους.

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση είναι ότι η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ δήλωσαν, ότι για να γίνει η σύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είναι υποχρεωμένη να ζητήσει και να ελέγξει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τονίζοντας ότι η υπογραφή του επιβλέποντος μηχανικού είναι απαραίτητη.

Ωστόσο αυτά τα δικαιολογητικά επί του παρόντος το ζευγάρι των Ελβετών δεν είναι εις θέση να τα προσκομίσει, διότι  ο μεν πωλητής – πολιτικός μηχανικός λόγω της ιδιότητας του δεν μπορεί να το χορηγήσει και η υπεύθυνη πολιτικός μηχανικός του σπιτιού τους έχει προβεί σε παύση εργασιών!

Η ΔΕΗ και η ΔΕΔΔΗΕ  τόνισαν επίσης ότι η αληθής έννοια της βεβαιώσεως του μηχανικού, δεν είναι μία τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά αναγκαία προϋπόθεση πιστοποιήσεως της ασφαλούς λειτουργίας των εγκαταστάσεων οι οποίες θα ηλεκτροδοτηθούν, τυχόν δε έλλειψή της καθιστά αυτές επικίνδυνες για τους χρήστες τους, ενέχοντας μάλιστα τον κίνδυνο ατυχήματος, σε αυτούς.

Για την ιστορία να θυμήσουμε, ότι  το ζευγάρι των Ελβετών, γοητευμένο από τις ομορφιές του νησιού μας αγόρασε το 2009  ένα οικόπεδο στου  Αφάντου, με σκοπό την ανέργεση κατοικίας. Ζήτησαν από τον πωλητή που ήταν και πολιτικός μηχανικός  να επιβλέψει την κατασκευή του διώροφου σπιτιού, ωστόσο εκείνος τους  υπέδειξε άλλη συνάδελφο του, λόγω του ότι ο ίδιος ως δημόσιος υπάλληλος δεν νομιμοποιείτο να το κάνει.

Οι διαδικασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 2010, με το ζευγάρι των Ελβετών να καταβάλλει τα χρηματικά ποσά που απαιτούνταν κάθε φορά για την μελέτη, την οικοδομική άδεια και την απαραίτητη άδεια για ηλεκτροδότηση του ακινήτου κατά το στάδιο των οικοδομικών εργασιών.

Κατεβλήθησαν επίσης στην ΔΕΗ και στην ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ τα έξοδα που τους ζητήθηκαν για την εγκατάσταση στηλών προκειμένου να καταλήξουν τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στην οικία τους και ήδη έχουν εγκατασταθεί.

Προ ημερών λοιπόν, οι Ελβετοί κατέφθασαν εθουσιασμένοι στη Ρόδο για να περάσουν τις διακοπές τους και διαπίστωσαν εν μέσω καύσωνα, ότι το ακίνητό τους δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα, αφού όπως τους πληροφόρησαν η εργοταξιακή παροχή έχει μέγιστη διάρκεια τα 4 έτη και ήδη έχει λήξει με συνέπεια η οικία να μην διαθέτει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέσω μεταφραστή και της Πρεσβείας τους ζήτησαν  την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να γίνει η επανασύνδεση της εργοταξιακής παροχής έως την εκδίκαση και έκδοση απόφασης επί της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει, κάτι το οποίο όμως απορρίφθηκε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments