Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στην …αντεπίθεση η Μέρκελ, ετοιμάζει σκληρό νομοσχέδιο για τον κορωνοϊό

Στην …αντεπίθεση η Μέρκελ, ετοιμάζει σκληρό νομοσχέδιο για τον κορωνοϊό

0
Dodekanisos

Προβλέπεται η αφαίρεση πολλών δικαιωμάτων των Ομοσπονδιακών πόλεων και η ενίσχυση των κυβερνητικών αποφάσεων για τον κορωνοϊό

Νομοσχέδιο το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και κυρίως στην μείωση της ικανότητας που αυτή τη στιγμή έχουν τα Ομοσπονδιακά κράτη να αψηφούν τις κυβερνητικές εντολές, προωθεί σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκελα Μέρκελ. Οι πληροφορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από Γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης. Σύμφωνα με αυτές, υπάρχει ήδη προσχέδιο νόμου το οποίο αναφέρει ότι σε όποια πόλη υπάρχουν τουλάχιστον 100 κρούσματα (ανά 100.000 κατοίκους) δεν θα είναι εφικτό να ακυρωθεί η όποια απόφαση παρθεί κεντρικά. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, η κάθε πόλη μπορούσε να …ακυρώσει ή να μην ακολουθήσει την απόφαση της κυβέρνησης.

Για το θέμα αυτό, με σημερινό του δημοσίευμα το site rt.com αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Όλες οι πόλεις με αυτό το κατώτατο όριο μόλυνσης θα υποχρεωθούν να εισαγάγουν ένα τυπικό σύνολο μέτρων που θα αναπτύξει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ η νομοθεσία. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 και 05:00, με εξαιρέσεις για ιατρικά επείγοντα περιστατικά, επαγγελματικές δραστηριότητες και για τη φροντίδα ανθρώπων ή ζώων. Οι ιδιωτικές και δημόσιες συγκεντρώσεις θα περιορίζονται και πάλι στα μέλη ενός νοικοκυριού και ενός ατόμου εκτός αυτού, με τα παιδιά κάτω των 14 ετών να αποκλείονται από αυτόν τον κανόνα. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα και υπηρεσίες, όπως καφετέριες, κλαμπ, μουσεία και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και καταστήματα εκτός από τα παντοπωλεία, τα φαρμακεία και τα πρατήρια βενζίνης, θα είναι κλειστά. Οι εργοδότες θα πρέπει επίσης να αφήσουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, εάν δεν υπάρχουν «επιτακτικοί λόγοι» για να παραμείνουν στο χώρο εργασίας. Τα πανεπιστήμια θα στραφούν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τις προσωπικές τάξεις να επιτρέπονται μόνο εάν κάθε άτομο που παρακολουθεί παρουσιάζει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ. Ο Γερμανός Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Σόμπαλ κατέστησε επίσης σαφές ότι το κοινοβούλιο μπορεί να αποφασίσει για το νομοσχέδιο ως μέρος μιας επείγουσας διαδικασίας και ενδεχομένως να το εγκρίνει ήδη την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, η νομοθεσία θα πρέπει να περάσει από το Μπουντεσράτ – ένα άλλο σώμα του γερμανικού κοινοβουλίου που εκπροσωπεί τα ομοσπονδιακά κράτη – και μπορεί να τεθεί σε ισχύ από τις 19 Απριλίου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments