Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Στη γραμμή Δωδεκανήσου το RO/RO Med Star για μεταφορά επικίνδυνων φορτίων

Στη γραμμή Δωδεκανήσου το RO/RO Med Star για μεταφορά επικίνδυνων φορτίων

0
Dodekanisos

Ξεκίνησε τα δρομολόγιά του από και προς τα Δωδεκάνησα το RO/RO Med Star , που ναυλώθηκε από τη Blue Star Ferries, με προορισμό τα Δωδεκάνησα και με στόχο τη μεταφορά επικίνδυνων και εύφλεκτων φορτίων (καύσιμα, υγραέριο, πετρελαιοειδή κλπ).

Το πλοίο, θα εκτελεί στο εξής, εναλλάξ, 2 και 3 δρομολόγια εβδομαδιαίως, με σημείο φόρτωσης το Κερατσίνι και προορισμό τις Κυκλάδες (Μύκονο, Σαντορίνη) και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κως Κάλυμνος). Με τον τρόπο αυτό, η Blue Star, εκτιμά ότι, θα καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς, αφού αυξάνονται τα δρομολόγια και οι ποσότητες που θα διοχετευθούν προς κατανάλωση.

Το πλοίο, ανήκει στη μεξικάνικη εταιρεία Baja Ferries και ταξίδευε στη γραμμή La Paz – Mazatlan. Στον Πειραιά, κατέπλευσε στις 25 Φεβρουαρίου 2017, με πλοίαρχο τον κ. Ισίδωρο Μαμίδη και σημαία Κύπρου.

Μέχρι τη δρομολόγησή του, βρισκόταν στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας, όπου έγιναν  οι απαραίτητες επισκευές και εργασίες, για προσαρμογή στη νέα του αποστολή, με τη ναύλωση από τη Blue Star Ferries. Ναυπηγήθηκε το 1978 στα  Hyundai Shipbuilders & Heavy Industries στο Ulsan, της  Ν. Κορέας. Έχει χωρητικότητα 16.776gt (6.455 dwt), μήκος 152 μέτρα, πλάτος 23,5 μέτρα και βύθισμα 7,27 μέτρα. Διαθέτει γκαράζ με 1.650 γραμμικά μέτρα φόρτωσης. Μπορεί  να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 17 κόμβων.

Από πλευράς μεταφοράς επιβατών και προϊόντων κατανάλωσης, η εταιρεία, έχει δρομολογήσει τη γραμμή της Καλύμνου με επί πλέον 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως τους καλοκαιρινούς μήνες και 1 τη χειμερινή περίοδο. Τα επί πλέον δρομολόγια, εκτελούνται με το Ε/Ο Superfast XII. Επίσης, έχει ήδη προστεθεί και εκτελείται από την αρχή της σαιζόν, η γραμμή Καρπάθου – Κάσου με 2 προσεγγίσεις εβδομαδιαίως (Πέμπτη και Κυριακή).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments