Αρχική Videos Χτύπησε “κόκκινο” το Γερμανικό δημόσιο χρέος!

Χτύπησε “κόκκινο” το Γερμανικό δημόσιο χρέος!

0

Σε νέο ρεκόρ 2,37 τρισεκατομμυρίων ευρώ (2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια) στο τέλος του 2022 έφθασε το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας Destatis! Το χρέος του συνολικού δημόσιου προϋπολογισμού προς τον μη δημόσιο τομέα αυξήθηκε 2% σε ετήσια βάση, ή κατά 46,1 δισεκατομμύρια ευρώ (50 δισεκατομμύρια δολάρια), σε σύγκριση με το 2021.

Το Destatis απέδωσε την αύξηση στα έκτακτα μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και την ενεργειακή κρίση. Σε σύγκριση με το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, το χρέος αυξήθηκε κατά 1,8% ή 41,9 δισεκατομμύρια ευρώ (45,5 δισεκατομμύρια δολάρια), εγείροντας ανησυχίες για τον αντίκτυπό του στη γερμανική οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Το κατά κεφαλήν χρέος ανήλθε σε 28.155 € (30.600 $) που αντιπροσωπεύει μια αυξανόμενη επιβάρυνση για τον πληθυσμό.

Οι οικονομολόγοι λένε ότι το αυξανόμενο χρέος που οφείλεται στον μη δημόσιο τομέα δείχνει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η Γερμανία λόγω της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Ο μη δημόσιος τομέας περιλαμβάνει τράπεζες και άλλους εγχώριους και ξένους οικονομικούς τομείς, όπως ιδιωτικές επιχειρήσεις στη Γερμανία και στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Destatis. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είπε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες της, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος δεν θα είναι σε θέση να λύσει γρήγορα τα τρέχοντα οικονομικά προβλήματα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments