Αρχική Videos Η Ursula πάει για νέος ηγέτης του ΝΑΤΟ;

Η Ursula πάει για νέος ηγέτης του ΝΑΤΟ;

0
Dodekanisos

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προορίζεται για να αντικαταστήσει τον Γενς Στόλτενμπεργκ, η θητεία του οποίου ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ λήγει τον Οκτώβριο, ανέφερε σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη διπλωματική πηγή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ» πρότειναν την υποψηφιότητα της φον ντερ Λάιεν για την κορυφαία θέση του μπλοκ. Ωστόσο, η εφημερίδα επικαλέστηκε επίσης βρετανικές πηγές που ανέφεραν ότι το Λονδίνο «πιθανόν να ασκήσει βέτο» στην κίνηση λόγω της «κακής πορείας της ως υπεύθυνης των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας  κατά τη θητεία της ως υπουργός Άμυνας».

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ υποστηρίζει τον Μπεν Γουάλας, τον υπουργό Άμυνας της χώρας, για την ανώτατη θέση του ΝΑΤΟ. Στο «τραπέζι» φέρονται να …έχουν πέσει άλλα δυο ονόματα. Αυτό της πρωθυπουργού της Εσθονίας Κάγια Κάλλας και της Καναδής υπουργού Οικονομικών Chrystia Freeland. Η Sun πρόσθεσε ότι η Κάλλας φέρεται να αρνήθηκε και ότι η Φρίλαντ, της οποίας η μητέρα είναι Ουκρανή, είναι «απίθανο» να τα καταφέρει, επειδή η Οτάβα μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ να δαπανήσει το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα.

Η Φον ντερ Λάιεν πρωτοστάτησε στις κυρώσεις του ευρωπαϊκού μπλοκ κατά της Ρωσίας και στις κοινές προσπάθειες εκπαίδευσης και εξοπλισμού του ουκρανικού στρατού. Κάλεσε επίσης τα μέλη της ΕΕ να τηρήσουν πιο σκληρή στάση όσον αφορά την Κίνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments