Αρχική Videos Η Ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει τη χρήση Αγγλικών λέξεων

Η Ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει τη χρήση Αγγλικών λέξεων

0
Dodekanisos

Το κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni πρότεινε νομοθεσία που επιδιώκει να απαγορεύσει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας να χρησιμοποιούν ξένους όρους, ιδιαίτερα αγγλικούς, στις επίσημες επικοινωνίες τους. Στόχος είναι η προώθηση της ιταλικής γλώσσας ενώ προβλέπονται πρόστιμα έως και 100.000 ευρώ (108.750 $) για τους παραβάτες. Ζητώντας να προστατευθεί και να καλλιεργηθεί η ιταλική γλώσσα, το προσχέδιο νομοσχεδίου ισχυρίζεται ότι τα «αφανίζουν» τους Ιταλούς και καλεί όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να χρησιμοποιούν τη «γλώσσα του Δάντη» για να προωθήσουν τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους.

Το προσχέδιο διευκρινίζει επίσης ότι όλες οι αιτήσεις που σχετίζονται με θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ονομάτων και των ακρωνύμιων, θα πρέπει να γράφονται στα ιταλικά, με τις ξένες λέξεις να επιτρέπονται μόνο εάν είναι αδύνατη η μετάφραση τους. Επισημαίνεται πως η «ευρεία χρήση των Αγγλικών στην Ευρώπη είναι παράδοξη δεδομένου ότι η Βρετανία έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».  «Δεν είναι μόνο θέμα μόδας, καθώς οι μόδες περνούν, αλλά η Αγγλομανία έχει επιπτώσεις στην κοινωνία στο σύνολό της», αναφέρει το προσχέδιο νόμου.

Το πρώτο άρθρο της νομοθεσίας εγγυάται ότι ακόμη και σε γραφεία που ασχολούνται με μη ιταλόφωνους αλλοδαπούς, τα ιταλικά πρέπει να είναι η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιείται. Το νομοσχέδιο έρχεται σε μια περίοδο που η σημερινή κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για αυτό που αποκαλεί διατήρηση της τοπικής κουλτούρας. Πρόσφατα, απαγόρευσε τη χρήση τροφίμων που παράγονται σε εργαστήριο για τη διαφύλαξη της Ιταλικής κουζίνας.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments