Αρχική Ροδίτικα δελτία τύπου “Σπέκουλα χωρίς όριο εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με το...

“Σπέκουλα χωρίς όριο εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σχετικά με το “Nick Galis Tournament”

0
koliadis_banner
koliadis_banner
Dodekanisos

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την διεξαγωγή του  “Nick Galis Tournament” και προκειμένου να μπει τέλος στην σπέκουλα που για μια ακόμη φορά τεχνηέντως επιχειρείται εις βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διευκρινίζονται τα εξής: 

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση την οποία συνυπογράφουν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β΄5252 της 30ης Αυγούστου 2023, τίθεται ως βασική προϋπόθεση για την παράταση της άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα άνω των 2.000 ατόμων, η έκδοση ξεχωριστού πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι αν οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού.

Καθίσταται απολύτως σαφές και μη διαπραγματεύσιμο, ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Νίκος Νικολής, λειτουργεί αποκλειστικά μέσα στο πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος και αφού διαπιστωθεί από τους αρμόδιους φορείς (πχ ΠΥΡ) ότι πληρούνται οι απαιτούμενες συνθήκες και προδιαγραφές των χώρων φιλοξενίας των αθλητικών διοργανώσεων. Η υπογραφή της Περιφέρειας, εκτός των ορίων της νομοθεσίας, δεν εκβιάζεται.

Η σαφήνεια της νέας κοινής υπουργικής απόφασης, δίνει την απάντηση στη σπέκουλα που τις τελευταίες μέρες επιχειρείται σε βάρος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και μάλιστα για χώρο διεξαγωγής αθλητικής εκδήλωσης όπου η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι εκείνη που έχει χρηματοδοτήσει το  “Nick Galis Tournament”, όπως έχει στηρίξει εκατοντάδες αθλητικές εκδηλώσεις στα νησιά της, παράμετρο που σκοπίμως αποκρύπτουν εκείνοι που επιχειρούν να την πλήξουν και να την συκοφαντήσουν

Κατά συνέπεια, μόνο κακόβουλα κίνητρα μπορεί να υποδαυλίζουν την σπέκουλα που αναπτύχθηκε  με το όνομα της Περιφέρειας, η οποία ωστόσο δεν την αγγίζει και δεν την αφορά,  αφού θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει: σοβαρά και υπεύθυνα.

Επισυνάπτεται η σχετική υπουργική απόφαση, προς τροποποίηση  της υπό στοιχεία ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΤΑΕΥ/ΤΤΠΑΑΕ/583276/23085/3149/734/ 16-11-2018 (Β’ 5207) κοινής υπουργικής απόφασης περί καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» (Α’ 121), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του ν. 4479/2017 (Α’ 94,

Το Γραφείο Τύπου

koliadis_banner
koliadis_banner
Προηγούμενο άρθροΤον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ
Επόμενο άρθροΑρχοντούλης: « Στόχος μας; Να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται!»
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments