Αρχική Επικαιρότητα Spahn: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί» στο τέλος του χειμώνα

Spahn: «Εμβολιασμένοι, αναρρώσαντες ή νεκροί» στο τέλος του χειμώνα

0
Dodekanisos

Νέες δραματικές εκκλήσεις για αύξηση των εμβολιασμών απηύθυνε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Jens Spahn, μιλώντας για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα λόγω πανδημίας, ενώ κλιμακώνεται στη Γερμανία η συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας, ακόμη και σε καθολικό εύρος. 

«Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός. Αλλά έτσι είναι. Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης», τονίζει. 

Όπως μεταδίδει η Φ. Καραβίτη ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο Jens Spahn, διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων. Ενώ απολογείται για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

Σύμφωνα με τον κ. Spahn, τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση για εμβολιασμό. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν θεωρεί πως ένας υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. «Αυτή τη στιγμή βοηθά η τήρηση αποστάσεων και ο περιορισμός των επαφών», δήλωσε και περιέγραψε ως «ηθική υποχρέωση αλληλεγγύης» τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε γύρω από το εάν η ενισχυτική δόση μπορεί να γίνει με το σκεύασμα των BioNTech/Pfizer ή πρέπει να γίνει με αυτό της Moderna, το οποίο λήγει στα μέσα Φεβρουαρίου, λέει ότι «δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», προσθέτει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα BILD, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments