Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Μιχάλης Φυλακούρης: Ο αμυντικός «ογκόλιθος» του ΑΕΡΑ

Μιχάλης Φυλακούρης: Ο αμυντικός «ογκόλιθος» του ΑΕΡΑ

0
Dodekanisos

Στο φετινό πρωτάθλημα ο ΑΕΡΑ δίνει την δική του μάχη στην Α’ κατηγορία, καθώς ο ίδιος φρόντισε να ανεβάσει τον πήχη ψηλά για κάτι πολύ καλό. Τα θεμέλια είχαν μπει από πέρυσι. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού και τα lockdown που ακολούθησαν στην Ελλάδα πήγαν ένα βήμα πίσω σχεδόν τα πάντα στην χώρα. Όμως αυτά αποτελούν παρελθόν. Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βαδίζουμε ήδη προς την 8η αγωνιστική. 

Μέχρι στιγμής ο ΑΕΡΑ (Β’ όμιλος) έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και απρόβλεπτό πρωτάθλημα (βλέπε βαθμολογία στην οποία υπάρχει τριπλή ισοβαθμία). Το σύνολο του Ανδρέα Σταύρου, παρά τις απουσίες των τελευταίων ημερών, παρουσιάζει τρομερή συνέπεια και σταθερότητα. Ενώ αποδίδει και ελκυστικό ποδόσφαιρο εντός των αγωνιστικών χώρων. 

Αν και είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, υπάρχουν ποδοσφαιριστές τους οποίους θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε. Κατά την δική μου εκτίμηση, αν μπορούσαμε να διαλέξουμε έναν από τον ΑΕΡΑ, δεν θα ήταν άλλος από τον Μιχάλη Φυλακούρη. Ο λόγος για τον αρχηγό και κεντρικό αμυντικό των «ερυθρόλευκων». Ο οποίος είναι ο στυλοβάτης της φετινής τρομερής αμυντικής συνέπειας που παρουσιάζει ο ΑΕΡΑ στο πρωτάθλημα (δύο μόλις γκολ παθητικό)! 

Πέντε στα πέντε για τον ΑΕΡΑ με τον Φυλακούρη στην άμυνα!

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλων Καλυθιών είναι ο κυρίαρχος και ηγέτης στην άμυνα του ΑΕΡΑ. Για τους λάτρεις της στατιστικής και οι πέντε νίκες του συλλόγου από τα Αφάντου έχουν έρθει με βασικό τον Φυλακούρη. Είναι απαραίτητος στον ΑΕΡΑ. Ενώ στις δύο εκτός έδρας ήττες (από Απόλλων Καλυθιών και Ιάλυσο με 1-0), ο έμπειρος αμυντικός απουσίαζε. Μάλιστα κόντρα στον Ιάλυσο ναι μεν ήταν βασικός, ωστόσο είχε αποχωρήσει εσπευσμένα για το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για ράμματα στο κούτελο, λόγω σύγκρουσης που είχε με τον Τερζίου.  

Παρόλα αυτά είναι συνηθισμένος στους τραυματισμούς και έχει δείξει πως ξέρει πως να τους διαχειρίζεται. Πριν κάποια χρόνια είχε πάθει εξάρθρωση ωμοπλάτης. Ενώ στο πρόσφατο ματς κόντρα στον Ποσειδών Καρπάθου, όχι μόνο ήταν απροσπέλαστος και ανίκητος στις εναέριες μονομαχίες, αλλά στα τελευταία 15 λεπτά αγωνίστηκε και με δεμένο τον αριστερό οπίσθιο μηριαίο του. 

Μέχρι στιγμής, σε μία κατά τα άλλα τρομερή χρονιά, το μόνο που του λείπει είναι το γκολ. Μάλιστα λίγο είχε λείψει να το βρει κόντρα στον Ποσειδώνα, ωστόσο η κεφαλιά του είχε σταματήσει με δυσκολία πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Εφόσον συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό ο Φυλακούρης, η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments