Αρχική Επικαιρότητα Σικάγο: Επικεφαλής αστυνομικός είναι αντίθετος στην εντολή εμβολιασμού

Σικάγο: Επικεφαλής αστυνομικός είναι αντίθετος στην εντολή εμβολιασμού

0
chicago.suntimes.com
Dodekanisos

Τεταμένο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στην Αμερική όσον αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Καθώς πέρα από το τι ισχύει με τα εμβόλια, η κάθε πολιτεία των ΗΠΑ εφαρμόζει την δική της ξεχωριστή νομοθεσία. 

Ειδικότερα, στην πόλη του Σικάγο που υπάγεται στην πολιτεία του Illinois, επικεφαλής της ένωσης των αστυνομικών τμημάτων, προέτρεψε τους υπαλλήλους να αψηφήσουν την εντολή της πολιτείας. Δηλαδή τους ζήτησε να μην αναφέρουν την κατάσταση όσον αφορά τον εμβολιασμό τους. Ωστόσο η νομοθεσία αναφέρει πως όποιος παραβλέψει την συγκεκριμένη εντολή θα τεθεί σε άδεια άνευ αποδοχών. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το «apnews.com», ο John Catanzara, Πρόεδρος της αδελφικής τάξης της αστυνομίας του Σικάγο, δεσμεύτηκε να σύρει τη διοίκηση της Δημάρχου Lori Lightfoot στο δικαστήριο. Εάν προσπαθήσει να επιβάλει την εντολή των εμβολίων. Η οποία απαιτεί από τους εργαζόμενους στο Σικάγο, να αναφέρουν την κατάσταση του εμβολιασμού τους μέχρι την Παρασκευή (15/10). Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της διορίας, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών.

Την ίδια στιγμή, ο John Catanzara, ξεκαθάρισε πως «δεν πιστεύει ότι η πόλη έχει την εξουσία να το επιβάλλει σε κανέναν, πόσο μάλλον πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό».

Στον αντίποδα η Δήμαρχος Lori Lightfoot κατηγόρησε τον Catanzara για διάδοση ψευδών πληροφοριών. Τόνισε πως οι δηλώσεις του είναι «αναληθείς και ψευδείς». Παράλληλα, η Lori Lightfoot επεσήμανε την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Καθώς και την προστασία που αυτά προσφέρουν στους εργαζόμενους στην πόλη (σ.σ. του Σικάγο) και τις οικογένειές τους. Τέλος τόνισε πως «τα δεδομένα είναι σαφέστατα. Εάν δεν εμβολιαστείτε παίζετε με τη ζωή σας, τη ζωή της οικογένειάς σας, τη ζωή των συναδέλφων σας και των υπολοίπων».

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments