Αρχική Αθλητικά νέα BBC: «Αντετοκούνμπο ένας μεγάλος σταρ των γηπέδων όσο και εκτός»

BBC: «Αντετοκούνμπο ένας μεγάλος σταρ των γηπέδων όσο και εκτός»

0
BBC.COM
Dodekanisos

«Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δημιουργία του ”The Greek Freak”». Ο τίτλος αυτός αποτελεί κομμάτι από το μεγάλο αφιέρωμα που παραχώρησε το BBC, στην ενότητα «Black History Month».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της «μαύρης ιστορίας» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γιορτάζεται σε εθνικό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια. Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά ανθρώπων από Αφρική και Καραϊβική, καθώς και σε γενικότερο πλαίσιο την συνεισφορά των μαύρων στη Βρετανία.

Μέσα από το αφιέρωμά του το Αγγλικό BBC, έχει κάνει εκτενείς αναφορά στην ζωή, την οικογένεια, την καριέρα, τις διακρίσεις και τους τίτλος που έχει κερδίσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι ο «Greek Freak» αποτελεί «πρωταθλητής, ακτιβιστής του NBA. Kαι ένας από τους πιο κυρίαρχους παίκτες της γενιάς του». «Ο ”The Greek Freak” είναι εξίσου μεγάλος σταρ στο γήπεδο όσο και εκτός».

Στο κλείσιμό του, το αφιέρωμα θυμίζει πως ο σούπερ σταρ των Μπακς, τον Ιούνιο του 2020 συμμετείχε στην πορεία του «Black Lives Matter» στο Μιλγουόκι. Ενώ υπογραμμίζει ότι «το 2019, στην off-season, ο Γιάννης είχε επιστρέψει στην Ελλάδα. Ούτως ώστε να λάβει μέρος σε μία σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις».

«Έχουμε ακόμα πολλά χρόνια για να παρακολουθήσουμε τον Γιάννη. Είναι ”τρομακτικό” το γεγονός πως είναι μόλις 26 ετών και έχει ήδη επιτύχει τόσα πολλά και τι θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει στο μέλλον. Στο γήπεδο και εκτός αυτού, ο ”Greek Freak” αναδεικνύεται σε είδωλο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments