Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Σεμινάριο μοντέρνας τέχνης από τον “Ιππότη”

Σεμινάριο μοντέρνας τέχνης από τον “Ιππότη”

0
Dodekanisos

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σεμινάριο – Εργαστήρι Μοντέρνας Τέχνης για παιδιά στην έδρα του Σκακιστικού Ομίλου ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ» στο τέμενος του Αλί Χιλμί Πασά.

Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν το Ωδείο Δωδεκανήσου και ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου  «ΙΠΠΟΤΗΣ», εντασσόμενο στο «τέχνης άνοιξη» του Φεστιβάλ Τέχνης Ρόδου με χορηγό επικοινωνίας το ραδιόφωνο Λυχνάρι.  Η κ. Νεκταρία Κασιώτη από τις 18 μέχρι τις 21 Απριλίου, οδήγησε τους συμμετέχοντες με μαγικό τρόπο σε ένα ταξίδι  τέχνης χρώματος και δημιουργίας, επικεντρώνοντας την αναζήτηση, στα έργα των  Kandisky, Matisse, Picasso  και Modigliani.

Οι πίνακες αλλά και η τεχνική των μεγάλων αυτών ζωγράφων, έγινε αφορμή δημιουργίας στο εργαστήρι που ακολούθησε του σεμιναρίου, με τους συμμετέχοντες άλλοτε να γίνονται  μικροί  Kandinsky αντιγράφοντας τους κύκλους του Ρώσου ή τα πορτρέτα του Picasso και τα πρόσωπα του Modigliani., άλλοτε με τα ψαλίδια μικροί Mattise   δημιουργώντας κολάζ πάνω σε λευκό καμβά.

Σε μια σεμνή τελετή την τελευταία μέρα παρουσία γονιών, μελών του ΔΣ του «ΙΠΠΟΤΗ», εκπροσώπων του Ωδείου Δωδεκανήσου και τη Ροδαυγής, εκτέθηκαν όλα τα έργα που δημιουργήθηκαν μέσα στο τετραήμερο.  Παράλληλα δόθηκε το σύνολο του ποσού που μαζεύτηκε από το συμβολικό παράβολο, που ορίστηκε για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, στην εκπρόσωπο της Ροδαυγής κ. Χρύσα Καραγιάννη από την κ. Νεκταρία Κασσιώτη και τον Πρόεδρο του «ΙΠΠΟΤΗ» κ. Στάμο Καράβα.

Η απόδοση των θεμάτων και η δημιουργικότητα που αποτυπώθηκαν στα έργα εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς και το ποσοστό αφομοίωσης των πληροφοριών που αποδόθηκαν από την κ. Κασιώτη στην διάρκεια του σεμιναρίου –εργαστηρίου φάνηκε να είναι στον υπερθετικό βαθμό από τα μικρά παιδιά. Αδιάψευστος μάρτυρας το φωτογραφικό υλικό.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ», μέσω του Προέδρου του κ. Στάμου Καράβα, θέλοντας να ευχαριστήσει την κ. Κασιώτη την τίμησε προσωπικά και στο πρόσωπο της όλο το προσωπικό του  Ωδείο Δωδεκανήσου που βοήθησε στην εκδήλωση, απονέμοντάς της την μεγάλη πλακέτα με το έμβλημα του.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments