«Σε …τρέλα η Δύση, όλοι θέλουν να νικήσουν τον Πούτιν!»

0
Dodekanisos

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στην Δύση είναι τρέλα. Όλοι πίστευαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ηττηθεί εύκολα. Όμως τώρα βλέπουν ότι δεν είναι έτσι!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο ίδιος επεσήμανε πως κατά την άποψη του, «οι Δυτικές χώρες ενισχύουν το στρατιωτικό τους δυναμικό και ακολουθούν μια πολιτική ολοκληρωτικής στρατιωτικοποίησης σε μια προσπάθεια να νικήσουν τη Ρωσία».

«Η τρέχουσα τάση είναι προς πλήρη στρατιωτικοποίηση και πενταπλάσια συσσώρευση από όλες τις απόψεις”, είπε στα ΜΜΕ κατά την επίσκεψή του στο Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο του Βελιγραδίου και την επιθεώρηση των εξοπλισμών που εκτίθενται εκεί. Ο Σέρβος ηγέτης μαζί με τον υπουργό Άμυνας Μίλος Βούτσεβιτς επιθεώρησαν νέα όπλα των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων.  Νωρίτερα, ο Βούτσιτς τόνισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Δύση να στείλει στρατιώτες της στην Ουκρανία και ότι υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

«Πολλές δύσκολες καταστάσεις είναι μπροστά μας. Όταν αναφέρθηκαν για πρώτη φορά τα δυτικά τανκς στην Ουκρανία, πολλοί είπαν ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη. Αναφέρθηκαν δυτικά αεροπλάνα και πολλοί είπαν ότι δεν θα συμβεί ποτέ, αλλά συνέβη. Τώρα μιλάμε για τα δυτικά στρατεύματα στην Ουκρανία. Κάποιοι λένε ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά θα γίνει. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί παντού και θα πρέπει να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τη χώρα μας. Πρέπει να μείνουμε μαζί για να την υπερασπιστούμε».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments