«Μην ντρέπεσαι να διαπραγματευτείς!»

0
Dodekanisos

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε σε συνέντευξή του στον ελβετικό σταθμό RSI ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει αυτό που ονόμασε το θάρρος της «λευκής σημαίας» και να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι ο ισχυρότερος είναι αυτός που βλέπει την κατάσταση, σκέφτεται τους ανθρώπους και έχει το θάρρος της λευκής σημαίας και διαπραγματεύεται. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν με τη βοήθεια διεθνών δυνάμεων. Η λέξη διαπραγμάτευση είναι μια γενναία λέξη. Όταν βλέπεις ότι νικήθηκες, ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, πρέπει να έχεις το θάρρος να διαπραγματευτείς», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Μπορεί κανείς να αισθάνεται ντροπή», είπε ο Φραγκίσκος για τις διαπραγματεύσεις, «αλλά με πόσους θανάτους ο πόλεμος θα τελειώσει; Θα έπρεπε να γίνει διαπραγμάτευση με την πάροδο του χρόνου, για να βρεθεί μια χώρα που μπορεί να είναι μεσολαβητής», πρόσθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος. , αναφέροντας την Τουρκία μεταξύ των χωρών που έχουν προσφερθεί να λάβουν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μην ντρέπεστε να διαπραγματευτείτε, προτού τα πράγματα χειροτερέψουν», προέτρεψε ο Πάπας Φραγκίσκος. Ερωτηθείς αν είναι διατεθειμένος να μεσολαβήσει, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Είμαι εδώ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments