Αρχική Επικαιρότητα Σε νέο lockdown η Μόσχα από τις 28 Οκτωβρίου!

Σε νέο lockdown η Μόσχα από τις 28 Οκτωβρίου!

0
Servicemen of Russia's Emergencies Ministry wearing protective gear disinfect Moscow's Belorussky railway station on October 20, 2021 (AFP)
Dodekanisos

Η Μόσχα θα επιβάλει εκ νέου μέτρα lockdown από τις 28 Οκτωβρίου, για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ, ο δήμαρχος Sergei Sobyanin, ανακοίνωσε lockdown από τις 28 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου στην Μόσχα. Όλα τα καταστήματα και τα μπαρ, θα παραμείνουν κλειστά. Ωστόσο εξαίρεση θα αποτελέσουν επιχειρήσεις που πουλάνε βασικά αγαθά, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Πάντως για τα εστιατόρια αξίζει να σημειωθεί, πως θα παραμείνουν ανοικτά, αλλά θα δουλεύουν μόνο με delivery.

Όσον αφορά τα θέατρα και μουσεία, θα τους επιτραπεί να παραμείνουν ανοικτά με 50% πληρότητα. Την ίδια στιγμή η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται με προστατευτικές μάσκες και κωδικούς QR που αποδεικνύουν τον εμβολιασμό, πρόσφατη αρνητική δοκιμή PCR ή αποτελέσματα δοκιμών αντισωμάτων. Μαζικές εκδηλώσεις, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από υγειονομικούς υπαλλήλους, θα απαγορευτούν.

Την Τετάρτη (20/10), ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin ενέκρινε την καθιέρωση μιας εβδομάδας αργίας από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου. Την ίδια στιγμή δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν και περαιτέρω μέτρα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments