Αρχική Videos “Σχιζοφρενικό το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Δύση!”

“Σχιζοφρενικό το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Δύση!”

0

«Πρόκειται για μια σχιζοφρενική κατάσταση: λένε ότι όλα θα τελειώσουν με διαπραγματεύσεις, αλλά πρώτα πρέπει να νικήσουμε τη Ρωσία!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το ειρηνευτικό σχέδιο που προτείνει η Δύση για την επίλυση του Ουκρανικού.

«Όλα αυτά λέγονται σχεδόν ταυτόχρονα με δηλώσεις του ίδιου υπουργού Εξωτερικών, Blinken, των ίδιων ηγετών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και των ίδιων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, οι οποίοι συνεχίζουν να λένε: Η Ουκρανία πρέπει πρώτα να κερδίσει και να φέρει μια επιτυχημένη αντεπίθεση και μόνο τότε θα αποφασίσουμε να διαπραγματευτούμε», είπε ο Λαβρόφ.

«Όπως το βλέπω εγώ, προσπαθούν να παγώσουν προσωρινά αυτή τη σύγκρουση, να επιτύχουν κάποιου είδους κατάπαυση του πυρός και να κερδίσουν χρόνο για να ενισχύσουν ξανά στρατιωτικά την Ουκρανία. Να δημιουργήσουν μια νέα στρατιωτική υποδομή και να την προμηθεύσουν με νέα θανατηφόρα όπλα βεληνεκούς», τόνισε ο Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι αυτό το σενάριο «προωθείται από πολιτικούς επιστήμονες των ΗΠΑ». Επικαλέστηκε μάλιστα ένα πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Foreign Affairs που προωθεί «ακριβώς αυτού του είδους τα σενάρια».

«Κάντε ειρήνη, πάρτε μια ανάσα. Ναι, η Ρωσία θα πάρει επίσης ένα διάλειμμα, αλλά ολόκληρη η Δύση βρίσκεται πίσω από την Ουκρανία, επομένως εμείς, οι δυτικές χώρες θα την καταστήσουμε πολύ πιο δυνατή και μετά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για τους στόχους που αναφέρονται στο σχέδιο του Ζελένσκι».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments