Αρχική Videos “Θέλουμε και εμείς πυρηνικά στην Πολωνία!”

“Θέλουμε και εμείς πυρηνικά στην Πολωνία!”

0

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki δήλωσε ότι η Βαρσοβία θέλει να αναπτύξει αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της Πολωνίας ως απάντηση στην ανάπτυξη ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.

«Σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία σκοπεύει να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, απευθύνουμε έκκληση σε όλο το ΝΑΤΟ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα Nuclear Sharing», δήλωσε ο Morawiecki.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να αναπτύξουν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις. Ο Πούτιν είπε τον Ιούνιο ότι, σύμφωνα με τα Λευκορωσορωσικά σχέδια, οι πρώτες πυρηνικές κεφαλές μεταφέρθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας και τα σχέδια θα εφαρμοστούν πλήρως μέχρι το τέλος του έτους. Το πρόγραμμα «Nuclear Sharing» επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να μεταφέρουν τα πυρηνικά τους όπλα σε χώρες του ΝΑΤΟ, εάν υπάρχει ανάγκη.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ρόλου της στο ΝΑΤΟ και της υποστήριξης του Κιέβου, η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την παραγωγή πυρομαχικών στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς μετά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. «Κάναμε εντατική διαβούλευση για το πώς θα ενισχύσουμε περαιτέρω τον ρόλο της Ευρώπης στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Είναι σαφές για μένα ότι πρέπει να επικεντρώσουμε τις ικανότητές μας στον τομέα της άμυνας, να ενισχύσουμε και να επιταχύνουμε την παραγωγή στην αμυντική βιομηχανία. Αυτό αφορά ιδιαίτερα την παραγωγή πυρομαχικών», είπε ο Scholz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments