Αρχική Αθλητικά νέα Άλλα Σπορ Ροδίτικη συμμετοχή στο πανελλήνιο

Ροδίτικη συμμετοχή στο πανελλήνιο

0
skaki mikros
Dodekanisos

Με δύο εκπροσώπους του «ΙΠΠΟΤΗ» από το Αιγαίο ξεκίνησε το Πανελλήνιο Ατομικό πρωτάθλημα σκάκι παίδων – κορασίδων του 2013, στο Ρίο Αχαΐας (ξενοδοχείο Porto Rio) από 8 έως 14 Ιουλίου 2013. Την οργάνωση ανέλαβαν η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) με συν-διοργανωτή την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Πελοποννήσου.

Ο Σταμάτης Ρούσος (φωτογραφία) αγωνίστηκε στους παίδες, στην κατηγορία Κ10, μια κατηγορία με μεγάλο ανταγωνισμό και «μικρούς» σκακιστές ιδιαίτερα ισχυρούς. Ξεκίνησε τους αγώνες του 9ος στους 37 με βάση το ΕΛΟ, αγωνίστηκε παίζοντας εντυπωσιακά με τα λευκά όπου ήταν αήττητος και συγκεντρώνοντας 4,5 πόντους (στους 5) φέρνοντας ισοπαλία στον τελευταίο γύρο με τον πρωταθλητή της κατηγορίας Κατοπόδη Δημήτρη (ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ). Αχίλλειος πτέρνα τα μαύρα όπου οι 1,5 πόντοι (στους 4) ήταν αυτοί που στέρησαν το πρωτάθλημα και μια θέση στο βάθρο. Η 4η θέση στην τελική κατάταξη αποτελεί μια μεγάλη διάκριση που αφήνει πολλές προσδοκίες για το μέλλον και μόνο περηφάνια γεμίζει όλο το Σκακιστικό κόσμο της Ρόδου και του «ΙΠΠΟΤΗ», ενώ η πικρία ότι για λεπτομέρειες χάθηκε το πρωτάθλημα μόνο θετικά θα λειτουργήσει για το μέλλον του Σταμάτη. Ενδιαφέρον για τον μικρό Σταμάτη Ρούσο έδειξαν τόσο κατά την διάρκεια των αγώνων όσο και στην διάρκεια ισχυρές ομάδες και «παράγοντες» του σκακιού καθιστώντας την επιτυχία του ακόμα μεγαλύτερη.

Η Φαίδρα Βιτζηλαίου αγωνίστηκε στις κορασίδες στην κατηγορία Κ12, 19η στην αρχική κατάταξη στις 21 με βάση το ΕΛΟ, όπου και πάλι ο ανταγωνισμός είναι από τους μεγαλύτερους . Κατάφερε να κάνει 3 πόντους και να τερματίσει 18η , πραγματοποιώντας μια αξιοπρεπέστατη εμφάνιση, αναδεικνύοντας το Ροδίτικο γυναικείο σκάκι πανελλαδικά. Από τις παρτίδες τις έδειξε ότι μπορεί ακόμα περισσότερα, αφού κύρια η έλλειψη εμπειρίας από τέτοιες διοργανώσεις δεν της έδωσε καθαρή σκέψη σε κρίσιμες στιγμές και σε καθοριστικές παρτίδες. Όλοι όμως είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθειά που κατέβαλε και προσδοκούμε σε περισσότερα στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των 2 σκακιστών του «ΙΠΠΟΤΗ» , έγινε μετά την πρόκρισή τους στα προκριματικά του Αιγαίου κατά την διάρκεια του Αιγαιοπελαγίτικου πρωταθλήματος 2013 της Σύρο μετά το Πάσχα.

πηγή: http://ippotis.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments