Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη για τις απολύσεις ανεμβολίαστων

Προκλητικές δηλώσεις Γεωργιάδη για τις απολύσεις ανεμβολίαστων

0
Dodekanisos

Ακόμη ένα προκλητικό τηλεοπτικό παραλήρημα από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, φιλοξενούμενος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 εμφανίζεται να δικαιολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ενδεχόμενες απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, επιρρίπτοντας το «μπαλάκι» των ευθυνών στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ο υπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι μια επιχείρηση μπορεί βασίμως να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από ανεμβολίαστους εργαζόμενους που μπορεί να μπουν σε καραντίνα και να πληρώνονται. «Δεν υπάρχει ειδική διάταξη για τον Covid. Το τι θα κάνει ένας εργοδότης ή τι θα κρίνει ένα δικαστήριο, εγώ δεν το γνωρίζω», επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.

«Το αν οι λόγοι ανωτέρας βίας θα είναι η άρνησή του να εμβολιαστεί δεν θα κριθεί από εμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κριθεί σε ένα δικαστήριο», προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως έχουν γίνει ήδη τέτοιες απολύσεις.

«Αν είσαι ανεμβολίαστος και έρθεις σε επαφή με κρούσμα είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε 14 ημέρες καραντίνα και πρέπει να σε πληρώνει η επιχείρηση. Άρα μία επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αναγκάζεται και να χάσει τον υπάλληλο της για 14 ημέρες και να τον πληρώνει κι από πάνω. Άρα λοιπόν ναι, είναι πρόβλημα για μία επιχείρηση να έχει ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Και αυτό πρέπει κάθε εργαζόμενος να το λάβει σοβαρά υπόψη του», ήταν τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης.

«Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα»

Επιπροσθέτως ο υπουργός Ανάπτυξης δίνοντας συνέχεια στο τηλεοπτικό σόου του, υποστήριξε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη κάνοντας «ντρίμπλα» που θα ζήλευε και ο πιο δεξιοτέχνης καλαθοσφαιριστής στις δεκάδες θανάτους καθημερινά.

«Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί. Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία; Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο γενικός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ. Οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί», σχολίασε.

«Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα»

Σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζει πως «εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο. Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα, με ελέγχους, με κόσμο στα μαγαζιά, δεν θα έχουμε φέτος το click away και ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του».

«Πολλές εκφάνσεις των γιορτών των Χριστουγέννων θα τις στερηθούν οι ανεμβολίαστοι, όχι για να τιμωρηθούν εκείνοι, αλλά για να μην οδηγηθούμε σε καθολικό lockdown. Για να μην υπάρξει αυτό, θα πρέπει αυτοί που έχουν επιλέξει να αφήσουν τον εαυτό τους να κινδυνεύει, να στερηθούν ορισμένα πράγματα τα Χριστούγεννα», είπε απαντώντας στο ερώτημα για τα θεματικά πάρκα και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments