Αρχική Αθλητικά νέα Πρωταθλήτρια Βραζιλίας μετά από 50 χρόνια η Ατλέτικο Μινέιρο

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας μετά από 50 χρόνια η Ατλέτικο Μινέιρο

0
Dodekanisos

Η Ατλέτικο Μινέιρο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Βραζιλίας και οι φίλαθλοι της πανηγυρίζουν πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.

Έκαναν την νύκτα μέρα στο Μπέλο Οριζόντε

Η ομάδα των Χουλκ και Ντιέγκο Κόστα νίκησε την Μπαϊα 3-2 και εξασφάλισε την πρώτη θέση, μολονότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 2-0 έως το 73ο λεπτό. Σε 17 λεπτά κατόρθωσε να σκοράρει τρία γκολ, να νικήσει και να στεφθεί πρωταθλήτρια Βραζιλίας. «Μεθυσμένη» πολιτεία είναι η Minas Gerais του Μπέλο Οριζόντε, καθώς δεκάδες χιλιάδες φίλαθλοι της Μινέιρο έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τίτλου. «50 χρόνια περίμεναν. Είναι πολλά. Τώρα όλοι γιορτάζουμε», δηλώνει ο Κένο, ο οποίος πέτυχε δύο από τα γκολ της ομάδας του.

Χουλκ και Ντιέγκο Κόστα «οδήγησαν» την Ατλέτικο Μινέιρο στην δόξα

Συντελεστές της τεράστιας επιτυχίας -όπως είχαμε γράψει και τον Αύγουστο- είναι φυσικά οι Χούλκ και Ντιέγκο Κόστα. Αρχικά ο πρώην σταρ των Πόρτο και Ζενίτ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 18 γκολ σε 34 εμφανίσεις. Ενώ μοίρασε και επτά ασίστ. Τέλος, ο Ντιέγκο Κόστα (μεταξύ άλλων «λαμπρή» καριέρα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι) ήρθε τον Αύγουστο στον σύλλογο και πρόλαβε να σημειώσει πέντε -πολύ σημαντικά- γκολ σε 17 εμφανίσεις. Ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Cuca, που είναι ο προπονητής της Ατλέτικο. Μάλιστα αποτελεί «θρύλος» στην Βραζιλία έχοντας αγωνιστεί και προπονήσει αρκετούς Βραζιλιάνικους συλλόγους.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει η σελίδα «El Sombrero», την προηγούμενη φορά που η Ατλέτικο Μινέιρο στέφθηκε πρωταθλήτρια Βραζιλίας, στον πάγκο της καθόταν ο Τέλε Σαντάνα και αντίπαλοι της ήταν ο Πελέ, o Ριβελίνο και ο Ζαϊρζίνιο. Πενήντα χρόνια μετά και με πρωταγωνιστή τον Hulk (18 γκολ, 7 ασίστ) πανηγύρισε χθες το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Λίγες ώρες μετά, έβγαλε ένα ωραίο βίντεο με το οποίο καλεί τους οπαδούς της να φέρουν μαζί τους την Κυριακή στο γήπεδο φωτογραφίες των ανθρώπων που δεν πρόλαβαν να ζήσουν τον φετινό τίτλο για να δώσουν «όλοι» το «παρών» στο πάρτι της απονομής.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments