«Πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με τη βοήθεια της Γαλλίας και της Γερμανίας»

0
Dodekanisos

Υπέρ μιας νέας προσπάθειας προκειμένου να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για να επιλυθεί το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία, τάχθηκε και ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ. Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει την πεποίθηση του ότι ότι η φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε να συμβάλει στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

«Έχουμε δουλέψει μαζί λογικά για πολλά χρόνια. Ίσως αυτό μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης μέσω διαπραγματεύσεων, δεν βλέπω άλλο τρόπο», δήλωσε ο Σρέντερ σε συνέντευξή του στο dpa. Ο Σρέντερ είναι φίλος με τον Πούτιν από την εποχή του ως καγκελάριος από το 1998 έως το 2005 και συνεχίζει να εργάζεται για τις περισσότερες ρωσικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους αγωγούς Nord Stream μέσω της Βαλτικής Θάλασσας. Αν και έχει περιγράψει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία ως «μοιραίο λάθος», δεν έχει αποκηρύξει τον Πούτιν. Η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματός του τον έχει περιθωριοποιήσει για αυτόν τον λόγο, αλλά η διαδικασία αποπομπής εναντίον του απέτυχε.

Ο Σρέντερ δήλωσε επίσης ότι είναι υπέρ μιας νέας προσπάθειας μεσολάβησης στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας σε κυβερνητικό επίπεδο.
«Η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβουν την πρωτοβουλία. Είναι προφανές ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει με την ολοκληρωτική ήττα της μιας ή της άλλης πλευράς», είπε ο πρώην καγκελάριος. Ο Σρέντερ χαρακτήρισε «ανοησίες» τις εικασίες ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο ή να επιτεθεί σε μια χώρα του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments