«Να μην επιτρέψουμε τον Εθνικοσοσιαλισμό να ζωντανέψει στην Ευρώπη»

0
Dodekanisos

Την αντίδραση της Μαρία Ζαχάροβα προκάλεσε μια πρόσφατη τοποθέτηση που έκανε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέιζερ. «Το γερμανικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας του Ολοκαυτώματος έχει ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερη ευθύνη μας για την προστασία των Εβραίων και για την προστασία του κράτους του Ισραήλ», δήλωσε στο Der Spiegel. Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών απάντησε με δήλωση που έκανε στο Telegram.

«Τι γίνεται με τους ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων που βασανίστηκαν, κάηκαν και θάφτηκαν ζωντανοί; Η καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών μιας μόνο εθνικότητας και η ανάληψη ιστορικής ευθύνης έναντι των πολιτών ενός μόνο κράτους είναι επανάληψη των εγκλημάτων και των λαθών πριν από 80 χρόνια».

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, η πολιτική της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις των διεθνών νομικών εγγράφων. Το ψήφισμα 34C/61 της UNESCO περιέχει την ίδια διατύπωση, σημείωσε η Ζαχάροβα. Η Διακήρυξη του Βερολίνου του ΟΑΣΕ αναφέρεται γενικά σε «όλες τις εθνοτικές και θρησκευτικές ομάδες». Επιπλέον, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η ναζιστική Γερμανία διέπραξε εγκλήματα όχι μόνο εναντίον μιας και μόνο εθνικότητας, αλλά εναντίον πολλών.

«Το Βερολίνο δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα να μεταχειρίζεται τα θύματα των ναζιστικών εγκλημάτων του Τρίτου Ράιχ με διαφορετικούς τρόπους. Στους θαλάμους αερίων όλοι ασφυκτιούν εξίσου και οι φωτιές των φούρνων της Τρεμπλίνκα έκαιγαν ανεξάρτητα από εθνικότητα και γλώσσα. Ας μην επιτρέψουμε αυτόν τον εθνικοσοσιαλισμό να ζωντανέψει στην Ευρώπη!», τόνισε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments