«Όσο είναι ο Biden δεν θα βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Αμερικής»

0
Dodekanisos

Απαισιόδοξος αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Αμερικής εμφανίστηκε με δηλώσεις που έκανε ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει νόημα να περιμένουμε ότι θα βελτιωθούν υπό την τωρινή Αμερικανική κυβέρνηση.

«Η βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ φαίνεται να είναι αδύνατη στο εγγύς μέλλον. Αυτό στο οποίο επικεντρώνεται η σημερινή κυβέρνηση είναι πώς θα παραμείνει στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου. Δεν θα αναθεωρήσουν τη ρωσική πολιτική τους, γιατί αν το κάνουν θα είναι σαν να παραδέχονται την  αποτυχία της πολιτικής που έχουν επιλέξει».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον γεγονός ότι η Ρωσία περίμενε τα συλλυπητήρια της Ουάσινγκτον ή ένα μήνυμα συμπαράστασης για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα κάτι το οποίο δεν έγινε. Είναι κάτι το οποίο έχει προκαλέσει οπωσδήποτε αλγεινή εντύπωση στη Μόσχα.
Στο μεταξύ, μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για το θέμα της τρομοκρατικής επίσης έκανε και ο ερευνητής στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Grigory Lukyanov. Μεταξύ άλλων εξέφρασε την άποψη ότι δεν σχετίζεται με το ISIS:
«Το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην τρομοκρατική επίθεση στο Δημαρχείο του Κρόκου προσπάθησαν να ξεφύγουν από τον τόπο του εγκλήματος και ομολόγησαν ότι ό,τι έκαναν, έκαναν χρήματα, δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκαν, ότι ήταν μισθωμένοι μισθοφόροι και όχι ιδεολογικοί υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτος».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments