«Η Ρωσία θέλει να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο!»

0
Dodekanisos

Η Ρωσία οδεύει προς μια στρατιωτική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock σε συνέντευξή του στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke, σύμφωνα με το Report. Σημείωσε ότι στόχος του Κρεμλίνου είναι να καταστρέψει την Ουκρανία και να σύρει το ΝΑΤΟ σε πόλεμο: «Ωστόσο, δεν θα το επιτρέψουμε. Διότι η νίκη της Ρωσίας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια της Ευρώπης και στη διεθνή τάξη. Ως εκ τούτου, η υποστήριξη στην Ουκρανία αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια της Ευρώπης». H ίδια, απέκλεισε το ενδεχόμενο να στείλει η Δύση στρατεύματα στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, άλλο ένα σχόλιο για τις πρόσφατες δηλώσεις του Εμμανουέλ Μακρόν έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέϊ Λαβρόφ. Η τοποθέτηση του ότι η η Δύση θα μπορούσε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία φαίνεται να στοχεύουν στην ενίσχυση της κατακόρυφης εγχώριας δημοτικότητάς του, δήλωσε σε δηλώσεις που έκανε.

Ο Μακρόν έθεσε ανοιχτά την πιθανότητα να τοποθετηθούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα» και ότι η Δύση «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εμποδίσει τη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο». Πολλά δυτικά κράτη δήλωσαν έκτοτε ότι δεν σχεδιάζουν να αναπτύξουν στρατεύματα, μια στάση που επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Γάλλος ηγέτης, ωστόσο, φάνηκε να επιμένει στα σχόλιά του νωρίτερα αυτόν τον μήνα, επιμένοντας ότι «όλες οι επιλογές είναι δυνατές».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments