“Πολύ φοβάμαι ότι η ΕΕ δεν θα μπορέσει να επιβιώσει”

0
Dodekanisos

Καμπανάκι από τον Μάριο Ντράγκι ο οποίος παρουσίασε μια αρνητική άποψη για την οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ. Ο ίδιος προβλέπει ύφεση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, καθώς προειδοποίησε ότι η μακροπρόθεσμη επιβίωση του ευρωπαϊκού έργου εξαρτάται από την επείγουσα πολιτική ολοκλήρωση. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουμε ύφεση μέχρι το τέλος του έτους», είπε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της αίθουσας συνεδριάσεων των Financial Times. «Είναι ξεκάθαρο ότι τα δύο πρώτα τρίμηνα του επόμενου έτους θα το δείξουν».

«Eίτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει από κοινού και θα υπάρξει εμβάθυνση, ώστε να καταστεί μια ένωση ικανή να εκφράσει μια ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική -πέρα από τις οικονομικές πολιτικές-, ή πολύ φοβάμαι ότι η δεν θα επιβιώσει παρά μόνο ως ενιαία αγορά», είπε.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία χάνει ανταγωνιστικότητα τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, σε σχέση όχι μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και, φυσικά, την Κίνα. Σε πολλούς τεχνολογικούς τομείς, έχουμε χάσει την παρουσία μας, έχουμε χάσει αποτύπωμα. Το γεωπολιτικό, οικονομικό μοντέλο στο οποίο στηρίχθηκε η Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει εξαφανιστεί», πρόσθεσε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments