Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα «Η κυβέρνηση διαλύει την Παιδεία»

«Η κυβέρνηση διαλύει την Παιδεία»

0
Dodekanisos

Η δραστήρια πολιτευτής και σύνεδρος της Ν.Δ κ.Μαρία Μιχελή, καταξιωμένη φιλόλογος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο news12, εξέφρασε την μεγάλη της ανησυχία για το ζήτημα της Παιδείας και πως αυτό διαμορφώνεται  μέσα από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πεποίθηση της είναι, ότι έχουν αμεληθεί σημαντικοί παράμετροι που έχουν να κάνουν με την Παιδεία, με αποτέλεσμα να οδηγείται προς πλήρη διάλυση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με αφορμή το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, με το οποίο η κ. Μιχελή είναι κατηγορηματικά αντίθετη.

Και προσθέτει:

“Η Κυβέρνηση διαλύει την Παιδεία.

Εκφράζω την Πλήρη Αντίθεση μου στις Διατάξεις του Νομοσχεδίου!! Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έφερε η Κυβέρνηση προς ψήφιση αφαιρείτε η δυνατότητα από τα Πανεπιστήμια να ιδρύουν προπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε ξένη γλώσσα.

Η Νέα Δημοκρατία, θα κάνει την επόμενη μέρα από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, την Ελλάδα διεθνές κέντρο Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια Βίου Μάθησης και σίγουρα ότι έπραξε η Συριζανέλ Κυβέρνηση, Τσίπρα – Καμμένου θα τα καταργήσει όλα με την ιδεοληψία που την διακρίνει”.

Η κ. Μιχελή καταλήγει λέγοντας, ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβερνήσει κινείται αντίθετα από  τη λειτουργική ανεξαρτησία και οικονομική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων και το μόνο που θα επιτύχει  είναι  να καταλύσει την αυτονομία και ανεξαρτησία τους, οδηγώντας τα προγράμματα σε συρρίκνωση και μαρασμό.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments