“Ποιο ΝΑΤΟ, οι BRICKS μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα”

0
Dodekanisos

Την πεποίθηση ότι οι BRICKS είναι σε θέση να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο σταθερότητας στις διεθνείς σχέσεις εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάϊ Πατρούσεφ. Ο ίδιος έκανε την σύγκριση με το ΝΑΤΟ λέγοντας ότι οι BRICKS μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα. Μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:
«Σε αντίθεση με το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι BRICS μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό σταθεροποιητικό ρόλο στις διεθνείς σχέσεις. Οι πέντε χώρες μας δίνουν πειστικά παραδείγματα αποτελεσματικής εργασίας σε σχετικά παγκόσμια ζητήματα με βάση τις αρχές της διαφάνειας, της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της έλλειψης κρυφής ατζέντας».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι οι BRICKS έχουν όλα τα εχέγγυα για να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της παγκόσμιας αναπτυξιακής ατζέντας ως πλατφόρμα για ίσο διάλογο και συλλογικές προσπάθειες για την επίλυση ζητημάτων παγκόσμιας ασφάλειας.  Νωρίτερα, είχε συνάντηση με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Musaed Al-Aiban, όπου συζήτησε την εμβάθυνση της συνεργασίας για την ασφάλεια μεταξύ Μόσχας και Ριάντ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments