“Η επέκταση του ΝΑΤΟ εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ”

0
Dodekanisos

Την πλήρη αντίθεση του στην πολιτική του ΝΑΤΟ το οποίο όπως υποστήριξε προσπαθεί να επεκταθεί και άλλο προς τα ανατολικά, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο ηγέτης του Εθνικιστικού Ουγγρικό κόμματος «Κίνημα για την Πατρίδα», Λάζλο Τοροτσκάϊ. Ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε και τα εξής:

«Είμαστε θεμελιωδώς αντίθετοι στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς την Ανατολή γιατί αυτό απλώς επιδεινώνει μια ήδη πολύ επικίνδυνη και καταστροφική ένταση μεταξύ του δυτικού και του ανατολικού τμήματος του πολιτισμού μας. Μέσα από αυτή την επέκταση εξυπηρετούνται μόνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ασφαλώς και είναι επιζήμια για τον ευρασιατικό πολιτισμό. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η χώρα δεν έχει επιθετικές προθέσεις προς κανένα κράτος, ενώ το ΝΑΤΟ στοχεύει να επεκταθεί στον μετασοβιετικό χώρο για να υποδαυλίσει συγκρούσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα», πρόσθεσε ο πολιτικός.

Ο Τορότσκαι ανέφερε επίσης ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα καλέσει το κοινοβούλιο να ασκήσει βέτο στην επέκταση της συμμαχίας.
«Θα το ζητήσουμε και σε σχέση με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, δυστυχώς, επί του παρόντος είμαστε το μόνο κόμμα στο ουγγρικό κοινοβούλιο που δεν ακολουθεί δουλικά τις εντολές των ευρωατλαντών, επομένως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα στο τέλος Να είναι μόνο η παράταξή μας που θα την καταψηφίσει ομόφωνα», κατέληξε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments