Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Πιστοποιητικά αναξιοπρέπειας και ευτελισμού

Πιστοποιητικά αναξιοπρέπειας και ευτελισμού

1
Dodekanisos

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1935 :  εμφανίζεται το passeportgénéalogique (Ahnenpass), απόδειξη του ”ανήκειν” στην Άρια φυλή, προαπαιτούμενο για να διαθέτει ο Γερμανός επίσημα έγγραφα, δυνατότητα για δημοσιοϋπαλληλική καριέρα  κλπ. Χωρίς αυτό …περιθωριοποίηση!

ΕΛΛΑΔΑ 1938: θεσμοθετείται από το καθεστώς του Ι. Μεταξά το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Χωρίς την επιβεβαίωση ότι κάποιος δεν είναι κομμουνιστής ή φίλα προσκείμενος στον κομμουνισμό δεν μπορεί να εισαχθεί σε σχολές, να εργαστεί στο Δημόσιο, να έχει «απλές συναλλαγές με την εκτελεστική εξουσία».

ΕΛΛΑΔΑ 1948: ο εμφύλιος αποτελεί ένα πρόσφορο έδαφος για τη χρήση πιστοποιητικών. Αυτήν τη φορά εντάσσονται στα  «Έκτακτα Μέτρα», που στόχευαν στον έλεγχο και αποκλεισμό από το δημόσιο βίο όσων ήταν ύποπτοι για συνεργασία με τους αντάρτες και αργότερα όσων έδειχναν συμπάθεια προς την κομμουνιστική ιδεολογία. 

ΕΛΛΑΔΑ 1967 : τα πιστοποιητικά  υιοθετούνται και από την στρατιωτική δικτατορία. Τι πρωτότυπο!

ΕΥΡΩΠΗ 2021 :  εμφανίζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, απόδειξη της  υγειονομικής καθαρότητας έναντι των μολυσματικών «αντικοινωνικών» που δεν το φέρουν και ως εκ τούτου δεν τους αξίζει να είναι …ελεύθεροι!

Προνομιούχοι και μη προνομιούχοι! Πιστοποιημένοι και μη! Εκείνοι που τους χαρακτηρίζει κοινωνική ευαισθησία(;) και οι άλλοι, οι κοινωνικά αναίσθητοι, που δεν συμβάλλουν στο τείχος ανοσίας και καθυστερούν την επιστροφή στην  κανονικότητα.

Στον 21ο αιώνα το πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων γίνεται το πολυπόθητο χαρτί που εξασφαλίζει στον πολίτη (ή καλύτερα υπήκοο) την ελεύθερη κυκλοφορία. Ο κάτοχός του, υπερήφανος για τη σωστή επιλογή που τον κατατάσσει στους πολλούς, το κραδαίνει με  την αυτοπεποίθηση του covidfree. Η υπερηφάνεια του εντείνεται όταν το σκανάρισμα αποδεικνύει κάθε φορά τη γνησιότητα. Ο γνήσιος covidfree υπήκοος!  Ο υπάκουος! Ο συμμορφωμένος!

Υπήρξε, άραγε,  ποτέ χρήσιμο αυτό το χαρτί ; Από υγειονομική πλευρά, βεβαίως και όχι. Ή μάλλον υπήρξε . Όσο χρήσιμο υπήρξε και το smsσε ένα απρόσωπο τερματικό ή το χειρόγραφο μήνυμα στον εαυτό μας…Παιδαγωγικός και εδώ ο στόχος. Ο κος Γεραπετρίτης αποδεικνύεται για άλλη μια φορά μέγας διδάσκαλος του γένους!

Ο εμβολιασμένος (με μια, δύο,τρεις ή άπειρες δόσεις) μεταδίδει με το ίδιο ιικό φορτίο και ουδεμία διαφορά έχει από τον μη εμβολιασμένο, σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον (Μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα οι εμβολιασμένοι (iatronet.gr)). Το πιστοποιητικό του παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης κυκλοφορίας, επομένως και τη δυνατότητα να διασπείρει τον ιό. Επίσημα! Μην ξεχνάμε το ζήτημα που είχε προκύψει, όταν ανακαλύφθηκε ότι εμβολιασμένοι που νοσούσαν κυκλοφορούσαν κανονικά σε κλειστούς χώρους (Πιστοποιητικό εμβολιασμού – «Παγώνει» για τους εμβολιασμένους που νοσούν – ΤΑ ΝΕΑ (tanea.gr)). Να θυμίσουμε και  πρόσφατη δήλωσή της κας Λινού, μίας εκ των ειδικών της σύγχρονης Ελλάδας,ότι «έχει καταργηθεί η λειτουργικότητα του, καθώς νοσούν και οι εμβολιασμένοι»(Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Έρχεται κατάργηση – Πότε θα αρθούν τα μέτρα | Έθνος (ethnos.gr)).

Πρακτικά , άχρηστα!

Όμως γιατί ο πολίτης εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί με θρησκευτική προσήλωση; Συνήθεια; Νομιμοφροσύνη; Η απάντηση δεν είναι μία και μοναδική. Σε αντίθεση με την αλήθεια.

Υπάρχει μία κατηγορία που πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται από τους μιαρούς συνανθρώπους του, καθώς περιβάλλεται από «ομοϊδεάτες», με τους οποίους χτίζουν νυχθημερόν το τείχος ανοσίας (κάτι σαν το γιοφύρι της Άρτας είναι αυτό).  Αυτή η μερίδα των συμπολιτών μας θα πρέπει να μας πει πώς ακριβώς γίνεται η διασπορά του ιού ,αφού οι μη εμβολιασμένοι δεν κυκλοφορούν παρά μόνο για τα απαραίτητα. Δεν τους δίνουμε την απάντηση. Ας την αναζητήσουν μόνοι. Να αισθανθούν τη χαρά της αναζήτησης. Αυτής της ομάδας ηγείται μάλλον ο κος Βασιλακόπουλος που δεν ανέχεται να τρώει δίπλα σε ανεμβολίαστο(«Με ανεμβολίαστους δίπλα μου, εγώ δεν τρώω στην ταβέρνα» (enimerotiko.gr)) και  η κα Β. Παπαευαγγέλου (Προκλητική Β. Παπαευαγγέλου: «Εγώ προσωπικά δεν θα πάω σινεμά, αν έχω δίπλα μου ανεμβολίαστους»! (sportime.gr)) που δεν θα πάει σινεμά ,για να μην κάτσει δίπλα σε ανεμβολίαστο.

Η άλλη κατηγορία είναι αυτή που σκέφτεται απλά. Θέλω να μπω εδώ. Υπάρχει αυτός ο περιορισμός. Άρα εξασφαλίζω αυτό το χαρτί,προκειμένου να γίνω δεκτός.Απλό και κατανοητό! Είναι οι «Γραικοί», που  πολύ γλαφυρά περιέγραψε σε κείμενό του ο έγκριτος δικηγόρος κος Ν. Καραβέλος((https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2022/03/Ellines-kai-graikoi-stin-idia-xora.html).Είναι αυτοί που νομίζουν ότι  τα φαρμακευτικά σκευάσματα παράγονται ,για να ρυθμίζουν την είσοδο και την έξοδο του πολίτη. Είναι όσοι δεν κατάλαβαν ότι ένα ατομικό μέσο προστασίας της υγείας δεν μπορεί να αποτελεί εργαλείο επιλογής του ποιος θα μπει ή θα συμμετέχει κάπου.

Και έτσι γεμίσαμε πιστοποιητικά! Πιστοποιητικά που μας εξασφάλισαν αυτά που ήδη είχαμε ως φυσικά και νόμιμα δικαιώματά μας.  Πιστοποιητικά που το μόνο που πιστοποιούν τελικά είναι πόσο πρόθυμοι είμαστε να παραχωρήσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, προκειμένου να μην στερηθούμε μικρές  καθημερινές απολαύσεις. Και τελικά στερηθήκαμε τα μεγάλα και ουσιαστικά, την Αξιοπρέπειά μας, την Ελευθερία μας….Για να δεχτούμε τις αδειοδοτημένες ελευθερίες, που κόβονται και ράβονται από κάποιον  και προσφέρονται  μόνο στα καλά παιδιά, αυτά που σπεύδουν να δηλώσουν την υποταγή τους στην εξουσία. Και αυτά που δέχονται να τα σκανάρουν σαν να είναι «γαριδάκια» ή «σοκολάτες».

Το δυστύχημα είναι ότι οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμα συμμόρφωσης της εξουσίας ήταν οι νέοι μας. Οι νέοι από τους  οποίους κάποιος θα περίμενε να εναντιωθούν και να προτάξουν την ορμή και το σφρίγος της νιότης τους όπως τον προηγούμενο αιώνα. Αντιθέτως, αυτοί είναι που πρώτοι στέκονται στη σειρά έξω από καφετέριες  και σινεμά  κρατώντας ανά  χείρας την απόδειξη της υπακοής τους, τα πιστοποιητικά νέο-ραγιαδισμού  που κοστολογήθηκαν 150 ευρώ, όσο μία φθηνή ηλεκτρική συσκευή ή ένα ακριβό ρούχο.

Τώρα που το τείχος της ανοσίας γκρεμίστηκε και από επίσημα χείλη, τώρα που το πιστοποιητικό δεν έχει λόγο ύπαρξης (κι αυτό από επίσημα χείλη), τώρα (και μέχρι να αντικατασταθεί από κάτι άλλο πιο δεσμευτικό ακόμα) ο Έλληνας πρέπει να αναρωτηθεί τι ακριβώς συνέβη(Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ερχεται κατάργηση του σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και καταστήματα λιανικής | Ημερησία (imerisia.gr). Τι κέρδισε και τι έχασε από όλο  αυτό. Τι πρόσφερε στη δημόσια υγεία και στον περιορισμό της πανδημίας.Πόσο συνέβαλε στην παραχώρηση των ιερών και οσίων για τα οποία έχασαν τη ζωή τους κάποτε κάποιοι ανώνυμοι και επώνυμοι.

Να αναρωτηθεί γιατί πιστοποιητικά υπήρξαν μόνο σε περιόδους ολοκληρωτισμού. Να προβληματιστείγια το  ποιος είναι αυτός που θεσπίζει αυτά τα μέτρα και πόσο ενδιαφέρεται ειλικρινά για το καλό του. Να σκεφτεί γιατί  στο Σύνταγμα κάτω από την λαϊκή κυριαρχία υπάρχει το άρθρο 2 που μιλάει για την αξία του ανθρώπουπου είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή.Γιατί τελικά «μόνον όποιος αποτιμά την ελευθερία πάνω από την επιβίωσή του δικαιούται κάτι περισσότερο στη ζωή από την κατάσταση του δούλου».

Μήπως τελικά έχει δίκιο ο κος Φώτης Τερζάκης που σε μία συνέντευξή του δήλωσε «Είμαστε όλοι αιχμάλωτοι στα χέρια τού ολοκληρωτικού κράτους που στο όνομα της δημόσιας υγείας αντλεί το δικαίωμα να μετατρέψει ολόκληρη την κοινωνία σε ένα υγειονομικά ελεγχόμενο Άουσβιτς»;(Η κοινωνία ως υγειονομικά ελεγχόμενο Άουσβιτς. Μια γραπτή συζήτηση με τον Φώτη Τερζάκη – The Press Project – Ειδήσεις, Αναλύσεις, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση)

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] την πόρτα, για να μην μπω στη διαδικασία να επιδείξω πιστοποιητικό και να με σκανάρουν σαν τα πατατάκια στο σούπερ […]