Αρχική Videos “Περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού τάσσεται με τη Ρωσία”

“Περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού τάσσεται με τη Ρωσία”

0

Οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως είναι στο πλευρό της Ρωσίας αναφορικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε ο βετεράνος δημοσιογράφος, βραβευμένος με Πολύλιτζερ Seymour Hesrh. Παράλληλα ο ίδιος είπε ότι η επιρροή των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή μειώνεται.

«Το ποσοστό, ιδιαίτερα των χωρών της Αφρικής και της Κεντρικής Ασίας και της Νότιας Ασίας, που έχουν αλλάξει από φιλοαμερικανικές σε φιλορωσικές είναι πραγματικά πολύ δραματικό», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Τζορτζ Γκάλογουεϊ, η οποία δημοσιεύτηκε στο YouTube. «Πολύ περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού υποστηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο και όχι τις ΗΠΑ. Αυτό δεν ήταν ποτέ έτσι», είπε ο Hersh.

Η Ουάσιγκτον «έχασε τόση αξιοπιστία σε όλο τον κόσμο» εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, είπε ο βραβευμένος δημοσιογράφος, ο οποίος επέστρεψε στο προσκήνιο τον Φεβρουάριο όταν δημοσίευσε μια έκθεση βόμβα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι σαμποτάρουν τους αγωγούς Nord Stream. Η Ουάσιγκτον απέρριψε την έκθεση ως «εντελώς ψευδή και με πλήρη φαντασία». Σύμφωνα με τον Hersh, ένα παράδειγμα φθίνουσας επιρροής των ΗΠΑ είναι η προσέγγιση μεταξύ των πρώην αντιπάλων της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, η οποία ξεκίνησε τον Μάρτιο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η υποστήριξη για την εμπλοκή της Ουάσιγκτον στην Ουκρανία μειώνεται στις ΗΠΑ καθώς οι άνθρωποι ανησυχούν όλο και περισσότερο για το οικονομικό της κόστος, είπε ο Χερς.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments