Αρχική Videos “Έντεκα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζουν το αίτημα της Ουκρανίας”

“Έντεκα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζουν το αίτημα της Ουκρανίας”

0

Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι πάνω από δέκα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ από τα 31 δεν θέλουν η Ουκρανία να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Igor Zhovkva (Ίχορ Ζόβκβα), αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Vοlodimir Zelensky.

«Το Κίεβο έχει ήδη 20 υπογεγραμμένες δηλώσεις υποστήριξης στο ΝΑΤΟ, έγραψε ο Zhovkva στο Facebook το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι 11 κράτη μέλη έχουν μέχρι στιγμής αρνηθεί να υποστηρίξουν την αίτηση του Κιέβου». Έκανε τη σχετική ανάρτηση αφού ο Ζελένσκυ και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπέγραψαν ένα έγγραφο στο Κίεβο που σηματοδοτεί τη συναίνεση της Οτάβα να γίνει η Ουκρανία μέρος του ΝΑΤΟ.

«Η κοινή δήλωση καθορίζει ξεκάθαρα την υποστήριξη για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ από την καναδική πλευρά, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Αυτή είναι η ισχυρότερη διατύπωση μεταξύ όλων των χωρών της G7 που είναι μέλη του ΝΑΤΟ”, έγραψε ο Zhovkva  (Ζόβκβα). Παρόμοια δήλωση υπεγράφη πρόσφατα και με την κυβέρνηση της Ρουμανίας, πρόσθεσε ο Ζόβκβα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, αυτές οι εξελίξεις ήταν «ένα ακόμη στάδιο προετοιμασίας για την επιτυχημένη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο» για την Ουκρανία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η απεσταλμένη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τζούλιαν Σμιθ είπε στο Politico ότι «μια σωστή πρόσκληση» στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία είναι «απίθανη» όσο το Κίεβο παραμένει σε σύγκρουση με τη Μόσχα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments